Search

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda

Genijalan dizajn

Tekst: L.L.


Image: Daniela Mac Adden,
Luciano Kruk

Nedaleko Buenos Airesa, u mjestu Costa Esmeralda, nalazi se jedna sasvim posebna rezidencija. Riječ je o kući koja se svojim dizajnom savršeno uklapa u okolinu, a jednom kada zavirite na fotografije interijera, vjerujemo, mogli biste se oduševiti novom razinom minimalizma.

Riječ je o kući koju je dizajnirao poznati argentinski dizajner i arhitekt Luciano Kruk, a koja zbog neobičnog, a tako jednostavnog dizajna izgleda kao da prkosi gravitaciji te se gotovo stapa s prirodom koje je okružuje. Minimalistički dizajn tako je postignut tek golim betonom i staklenim stijenama, a odmah do kuće nalazi se i bazen koji na prvu uopće ne djeluje tako.

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 1)

Prvi kat ove kuće nalazi se na visini od dva metra te se na njemu skrivaju prostorije poput dnevnog boravka, ogromnog hodnika, neobično dizajnirane duguljaste kuhinje i blagovaonice, dok se na drugom katu nalaze spavaće sobe. Dizajner Kruk kuću je odlučio smjestiti upravo na ovu, nešto višu poziciju, kako bi vlasnici u baš svakom trenutku imali dovoljno privatnosti bez obzira na staklene stijene koje pak iz kuće pružaju spektakularan pogled na šumu koja ih okružuje.

Uređenje interijera upravo je onakvo kakvo smo zamišljali već na prvi pogled ove divno dizajnirane kuće – minimalistički, ali ugodan, namijenjen jednostavnom načinu života s istim takvim komadima namještaja. Na prvom katu nalazi se i terasa s koje se zatim može uskočiti u bazen, a da bi stvar bila još malo bolja, bazen je također, na iznimno zanimljiv način, podignut iznad zemlje te se ulaskom u isti zadržava doza privatnosti od svih onih koji bi se u blizini kuće mogli zateći. Priznajemo, dugo nismo vidjeli genijalnije zamišljen dizajn kuće.

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 2)

 

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 3)

 

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 4)

 

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 5)

 

Nova razina minimalizma krije se u jednoj sasvim posebnoj kući skrivenoj u šumi, morate vidjeti kako izgleda (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više