Search

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba

Main Square Hostel

BURO.


Image: Katarina Perić

Odlične grafike prate interijer cijelog hostela koji se smjestio u samom centru Zagreba, točnije Tkalčićevoj 7

Početkom rujna Zagreb je postao bogatiji za još jedan odličan dizajnerski hostel. Main Square Hostel smješten je u najužem centru grada Zagreba, samo nekoliko metara od Trga bana Josipa Jelačića. S obzirom na svoju lokaciju, predstavlja savršeno polazište za istraživanje grada svakom posjetitelju. Suvremeno oblikovan interijer Main Square Hostela koncipiran je kao vodič kroz grad Zagreb, nudi 51 ležaj raspoređen unutar 10 soba, od kojih je svaka zasebna tematska cjelina.

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 1)
Ulazni dio i dugačak hodnik iz kojeg se granaju sobe simbolizira polazišnu tramvajsku stanicu (Trg Bana Jelačića). Podna grafika koja kroz hodnik simulira tramvajsku prugu vodi do odabranih dijelova grada Zagreba. Svaka soba pokriva jednu značajnu lokaciju (Britanac, Dolac, HNK...), dok su na vratima prikladne karakteristične ilustracije znamenitosti.

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 2)

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 3)

Lokacije su ilustrirane i na "blackoutima" (zastorima) unutar soba, a velike stropne ilustracije tipografski obrađuju pojmove koji se vežu uz njih. Cijela priča unutar soba zaokružena je tekstualnim opisom i činjenicama iz povijesti grada.

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 4)
Inovativnim pristupom u interijeru ilustracijom se interpretiraju gradske cjeline pa cjelokupna grafička oprema ima edukativnu i informativnu vrijednost. Istraživanjem i kretanjem kroz hostel, stimulira se socijalizacija među posjetiteljima hostela. Detalji interijera, kao i svi materijali koji su u interijeru korišteni, referiraju se na opremu tramvajskih stanica te urbanu opremu iz njihovog okruženja. Za grafički dizajn i ilustracije u interijeru zaslužan je kolektiv NJI3, a za dizajn cjelokupnog projekta Ivana Kuzmić.

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 5)

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 6)

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 7)

Novi dizajn hostel otvoren u centru Zagreba (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više