Search

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen

Urednik: BURO.

Koncept namještaja za interijer novog hotela Osmoliš u Dubrovniku, ostvaren je kroz blisku suradnju Prostorije sa grupom Numen/ForUse. Interijer hotela Osmoliš u cijelosti je opremljen Prostorijinom kolekcijom – od naslonjača Polygon, Oblique i Trifidae do stolica Dobra, Bik, Strain i Oblikant, barskih stolica Monk te outdoor kolekcije Osmo. Nova modularna sofa Klaster i outdoor kolekcija Jugo, razvijene su baš kroz ovaj projekt koji demonstrira višestrukost njihove primjene.

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 1)
Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 2)
Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 3)

 

Dizajn interijera Hotela Osmoliš potpisuje Numen/ForUse, a on se konceptualno nadovezuje na modernističku betonsku ljusku arhitekta Damira Vitkovića koja je zadržana kao ključni završni sloj i u unutrašnjim prostorima objekta.

 

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 4)
Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 5)

 

U kontrastu sa težinom i određenim brutalizmom same arhitekture, sav korišteni namještaj karakterizira relativna neutralnost ili delikatnost forme, ugodna haptika i diskretna koloristička zaigranost. Na svim mjestima u interijeru gdje se očekivao direktni dodir tijela i arhitekture, korišteno je drvo kao završna obloga i to masiv ariša. Drvene obloge kompozicijski prate arhitektonske smjernice te kroz prostor trasiraju prijelaznu zonu iz grandioznosti betonskih i staklenih stijena, u humanije mjerilo namještaja, tkanina i rasvjete. Apartmani i sobe opremljeni su jednostavno i suzdržano, s naglaskom na teksture, smirene linije i prirodne materijale. Ciljano prigušena atmosfera i tonovi u tamnom spektru uspješno amortiziraju osunčanje i usmjeravaju fokus ka panoramskom pogledu na more i horizont.

 

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 6)

 

Nova outdoor kolekcija Jugo, koja prevladava vanjskim prostorima hotela Osmoliš, dizajnom se nadovezuje na arhitekturu i interijer hotela, budi osjećaj mediteranske opuštenosti i potrebe za hedonizmom. Dizajn kolekcije suprostavlja racionalnu, gotovo asketsku formu plastificirane konstrukcije od inoksa raskošnim jastucima i rukonaslonima od punog drveta naglašene veličine. Ime kolekcije inspirirano je jugom – karakterističnim vjetrom na Jadranskom moru koji puše s jugoistoka, a zovu ga još “vjetrom od fjake”.

 

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 7)
Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 8)
Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 9)

 

Javne zone hotela, smještene u “lebdećem” ostakljenom prizemlju, obilježene su otvorenim planovima i vizualnim preplitanjem s bujnom vegetacijom okolnih padina. Na podovima, ovisno o funkciji pojedinih prostora, izveden je terazzo u raznim varijantama agregata ili su ugrađeni meki tepisoni visokog flora.

 

Novi dubrovački hotel Osmoliš je fantastično uređen (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više