Search

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta

Oduševite se interijerom ovog genijalnog crnogorskog hotela

Urednik: L.L.


Image: Villa Geba

Kada vidite fotografije novog boutique hotela Villa Geba, na prvu biste mogli pomisliti kako je u pitanju neki od živopisnih interijera u, primjerice, Marakešu. No, na sreću, ovaj se dio raja nalazi u Crnoj Gori, u mjestu Sveti Stefan. Villa Geba svoja je vrata otvorila tek ovog ljeta i već je na prvi pogled jasno kako se pri uređenju ovog hotela mislimo na doslovno svaki detalj.

Ideja je bila da se stvori mjesto koje na svoje goste ima trenutno opuštajući efekt. Znate već, onaj osjećaj kad spustite kofer, a u istom trenutku s ramena vam skliznu brige koje ste mjesecima nosili sa sobom. Pored bazena okruženog antičkim motivima i pogledom na Aman hotel, to je definitivno moguće.

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta (фото 1)

Još jedna stvar po kojoj je ovaj hotel poseban jest i činjenica kako ovdje ne postoji recepcija u tipičnom smislu te riječi, već svaki gost dobiva personaliziranu dobrodošlicu prije smještanja u jedan od osam luksuznih apartmana. A oni su pak sasvim druga priča! Svaki od njih kompletno je drugačije uređen i nosi ime jedne od boginja. Gosti mogu birati apartman po samo svom izboru pa je tako idealan odabir, primjerice,  apartman Harmonia u bijelim tonovima čiji interijer je inspiriran sedamdesetim godinama, a detalji su u koralnoj i ružičastoj boji. Tu je i Apollonia dupleks koji zauzima skoro 200 kvadrata i uređen je u smirujućim plavim tonovima kako bi se što više istakao predivan pogled na more i velika terasa s udobnim namještajem i ležaljkama.

Jedan od favorita svakako je i apartman Salma čije uređenje nevjerojatno podsjeća na Maroko. Stupovi, orijentalni detalji, tepisi s tisuću detalja, sitne pločice, zlatne lampe, niski namještaj. Selma je zemlja čuda u malom.

Na dizajnu interijera radila je Claudia Ravnbo, Norvežanka koja se školovala u Londonu, a danas živi u Parizu gdje se nalazi i njezin studio Ravn, ali i brend  torbica Maison Ravn. U vilu Geba ona je, između ostalog, smjestila i lampe nizozemskog studija Zenza, namještaj portugalskog brenda Munna, kao i ručno rađene tepihe od čiste svile S2G Designa.

U sklopu hotela nalazi se i restoran Muse koji njeguje atmosferu kul pariškog bistroa. Za jelovnik je zadužena Francuskinja Olivia Méli, koja je radila s Michelin chefovima kao što su Joël Robuchon, Guy Martin i Emmanuel Renaut, a njezin je moto jednostavna prefinjena kuhinja. Važno je spomenuti i kako chefica koristi lokalne namirnice iz Crne Gore te njezine specijalitete prati bogata vinska karta, ali i kokteli u kojima možete uživati, na primjer, uz zalazak sunca i fantastičan panoramski pogled. Usluge restorana gostima su na raspolaganju tijekom čitavog dana, prenosi Buro247.rs.

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta (фото 2)

 

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta (фото 3)

 

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta (фото 4)

 

Novi hotel u Crnoj Gori izgleda poput onih u Marakešu i već je to dovoljan razlog da ga posjetite još ovog ljeta (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više