Traži

Novi koncept modernog bicikla: "Tesla meets dr. Dre"

Novi koncept modernog bicikla: "Tesla meets dr. Dre"

Slovenski startup Noordung

Tekst: Latica Martinis Filković


Fotografija: noordung.com

Ovim prototipom bicikla, za čiju će se početnu proizvodnju sredstva prikupljati na Kickstarteru, ideja je iskustvo vožnje oplemeniti i sigurnom metodom slušanja glazbe kod vozača

Slovenski startup Noordung nedavno je predstavio svoj prvi prototip električnog bicikla kodnog imena N-01. Uz intrigantan opis "Tesla meets dr. Dre" jasno je odmah na prvu kako se radi o malo drukčijem, pomaknutom konceptu, ovog iznimno popularnog prijevoznog sredstva koje postoji malo manje od 200 godina. Zanimljivost projekta, točnije urbanog bicikla može se pohvaliti i jednim, pomalo neočekivanim glazbenim segmentom. Naime, u njega je integriran tzv. Powerbox odnosno sustav napajanja samog bicikla te koji ujedno reproducira glazbu putem bluetootha spojenog na pametni telefon. 

Novi koncept modernog bicikla: "Tesla meets dr. Dre" (фото 1)

"Biciklizam predstavlja svojevrsnu slobodu od svojih začetaka. Ono što smo željeli je taj doživljaj malo nadograditi i to iskustvom slušanja glazbe. Danas se u vožnji biciklom glazba većinom sluša preko slušalica, što je neprihvatljivo, opasno i zabranjeno u prometu no, mnogi vozači su to nažalost zanemarili. Upravo zbog toga, mi smo taj element odlučili učiniti bezopasnim i u konačnici ga realizirati. Isto tako, osim slušanja glazbe, dodali smo i opciju mogućnosti punjenja gadgeta, isto putem bluetootha." pojasnio je Gregor Fras, osnivač i glavni menadžer ljubljanskog Noordung startup-a. 

Novi koncept modernog bicikla: "Tesla meets dr. Dre" (фото 2)

Obzirom da se radi o prototipu, kako bi se zadovoljila cjelokupna financijska konstrukcija za početnu proizvodnju, Noordung će potreban novac uskoro pokušati prikupiti putem crowdfunding kampanje na platformi Kickstarter. Uz to, otkrili su nam i svoje buduće prototipske planove koji će se, naravno, ponovno fokusirati na inovacije u konstrukciji samog bicikla.

Novi koncept modernog bicikla: "Tesla meets dr. Dre" (фото 3)

"Idući korak, nakon ovog, jest stvoriti ramu i ostale ključne elemente bicikla, načinjene od karbona, koji će ga činiti najlaganijim ikad. Naime, mogućnost nošenja bicikla je ključna jer osim što su teški, ujedno su i cjenovno skuplji, pa ih je potrebno uvijek spremiti ili odnijeti na sigurno mjesto." otkrio je Fras skorašnje planove i ideje, za koje vjeruje i nada se kako će itekako biti prihvaćene i odobrene od potencijalnih vozača korisnika. 

Više o cijelom projektu pronađite na Noordung službenoj web stranici. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više