Search

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara

Industrijski zaokret


Image: PR

Ovako izgleda preuređen Rakhia bar u Rijeci!

Industrijski stil s rustikalnim detaljima – to je bio jedini zahtjev mladih vlasnika riječkog Rakhia bara prilikom renovacije prostora. Novi koncept bara osmišljen je u opatijskom studiju za dizajn interijera i vizualne komunikacije Wanda design. Prevladavajuća crna boja upotpunjena je mnogobrojnim stilski prilagođenim detaljima i žutim akcentima koji simboliziraju Sunce kao prirodnu silu zaslužnu za destilacijski proces nastanka tog pića. U vrlo kratkom vremenu i s ograničenim budžetom dizajnerice Lada Sega i Borka Širola Rakhiji su podarile novi koncept i ruho, izuzetno dobro prihvaćen kod gostiju. 

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 1)

Riječ rakija arapskog je porijekla, a u naše krajeve stigla je s Turcima u 14. ili 15. stoljeću. Spominje se i kao "božanska voda" i "voda života", kao svojevrsni lijek za mnoge bolesti. Upravo zbog činjenice da je poznata više od 2500 godina i proširila se u raznim inačicama po cijelom svijetu, prostorom dominira velika karta svijeta riječkog grafitera Nay keeja. Sam koncept dizajnerice Lade Sega i Wanda designa temelji se na ekologiji, prirodnim materijalima, a tisućljeća postojanja rakije i njezina "svjetovnost" koncept je oko kojeg je stvoren novi interijer Rakhija bara.

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 2)

"To distilate is to imitate the Sun, which evaporates the waters of the Earth and sends them back in the form of rain" (Destilirati je oponašati Sunce, koje isparava vode Zemlje i vraća ih u obliku kiše), lajtmotiv je oko kojeg je stvorena nova priča Rakhije kroz interijer. Boje interijera prate i boje na cjeniku s citatima o rakiji kroz povijest, čije vizualno rješenje potpisuje Borka Širola.

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 3)

Čiste linije interijera upotpunjuje šank s prepoznatljivom ambalažom više desetaka vrsta rakija, poput rakije od konoplje, čitavog niza voćnih rakija ili rakije živopisnog naziva "majmunovača". Iako dominira prostorom, crna ga boja nipošto ne čini tmurnim – za vedru atmosferu pobrinuli su se žuti jastuci te jelenski žuti rogovi koji krase jedan intimniji kutak u baru. Dojam zaokružuje mekana juta, topli tonovi drvenih oplata, detalja i stolica koji su zadovoljili želju za rustikalnošću.

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 4)

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 5)

Novi koncept omiljenog riječkog Rakhija bara (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više