Search

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar

Kava s pogledom na sunčani sat


Image: Rafael Bless

Unatoč svom nazivu, nedavno otvoreni Cajger caffe bar u Tkalčićevoj 25 u Zagrebu, idealno je mjesto da barem nakratko zaboravite na vrijeme i odahnete uz svoje omiljeno piće

Već sama kuća u kojoj se kafić nalazi je specifična jer je njezina fasada poznata po starom sunčanom satu, jednom od zaštitnih znakova Tkalče. Vlasnici Cajger caffe bara su poznata akademska slikarica Nikolina Šimunović i njezin suprug Vlado Pilipović, a prilikom uređenja svog kafića vodili su računa o svakom detalju.

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 1)

Nikolina se bavi i dizajnom interijera, a ovaj put je, s obzirom na to da je radila za sebe, imala potpunu slobodu. "Za početak mi je bilo najvažnije pronaći nekoliko bitnih elemenata koji će obilježiti prostor. Jedan od njih je strop od cigle koji me osvojio na prvi pogled tako da smo ga ostavili u izvornom obliku. Obojala sam ga lazurnom bijelom ispod koje provire stara patina. Cijelim prostorom dominira smirujuća bjelina. Od namještaja sam koristila stari rabljeni u kombinaciji s kovanim željezom. Stare stolice različitih oblika oslikala sam i izkolažirala tkaninama različitih tekstura, kromatike i uzoraka. Jako volim stari namještaj koji ima duh prošlosti i nebrojene mogućnosti i kombinacije za preuređenje. Tapicirunge sam intervenirala bojom preko kojih se proteže strojno prošiveni crtež. Stolovi su također napravljeni u kombiniranoj tehnici (oslikano drvo, žica, kovano željezo....)", kaže Nikolina Šimunović o ovom novom šarmantnom kafiću u centru Zagreba.

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 2)

Svaki komad namještaja i drugih detalja u Cajger caffe baru je unikat i kreacija je trenutka i raspoloženja. Cijeli prostor se ne "čita" u jednom dahu, već kao slika koja kreira prostor svog nastanka. Velika važnost pridana je detaljima koji oplemenjuju prostor, a da opet sve izgleda kao jedna cijelina. Cijela površina šanka je u slici-kolažu. Bitan element u kafiću je i rasvjeta, gdje su se kod lampi i lustera kombinirali različiti materijali.

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 3)
Terasa i unutrašnjost kafića su povezani, s obzirom da je prilikom osmišljavanja koncepta uređenja cilj bio da se gosti osjećaju opušteno i da im se prostor doima kao jedna cjelina. U unutrašnjosti kafića se ne puši, a vlasnici planiraju svaki mjesec mijenjati postavu slika, odnosno organizirati izložbe umjetnika. Trenutno su izložene slike iz jednog od ciklusa Nikolininih radova. U Cajgeru će organizirati i svirke uživo kao i tematske večeri, poput jazz večeri i Brazilion music show. Stoga, svi vi koji još niste pobjegli na obalu i nalazite se u Zagrebu, svakako svratite u Cajger.

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 4)

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 5)

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 6)

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 7)

Novo cool mjesto u Zagrebu: Cajger caffe bar (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više