Search

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti

Ovo morate vidjeti!

Tekst: L.L.


Image: Dezeen,
Steven Chilton Architects

Genijalan dizajn londonskog arhitektonskog studija Steven Chilton izgleda toliko spektakularno da bismo se usudili reći kako je riječ o jednom od najljepših na svijetu. Zgrada cirkularnog oblika obučena je u ono što na prvu izgleda poput tisuća i tisuća željeznih resica u nijansama bijele. Nalazi se u gradu Wuxiju u Kini, a otkrili smo i što zapravo predstavlja.

Inspiracija za dizajn kazališta, naime, bila je najveća šuma bambusa u Kini, koja se nalazi nedaleko samog kazališta. Danas je ujedno i nacionalni park, nosi naziv "Sea of Bamboo" i jedna je od najvećih atrakcija u ovom dijelu Kine. Dok bijele metalne resice predstavljaju bambus, krov zgrade predstavlja prsten koji ih drži na okupu, a dizajniran je tako da podsjeća na nasumično posloženo lišće na vrhu stabljika bambusa.

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti (фото 1)

Ono što nas je posebno oduševilo jest činjenica da će u svako doba dana, zbog specifičnog dizajna i sjena koje će prema položaju sunca padati na unutrašnjost i prostor ispred samog kazališta, ono izgledati još mrvicu zanimljivije. Bit će to, vjerujemo, posve drugačije iskustvo za posjetitelje čak i prije ulaska u samu zgradu. I dok će se za poseban ugođaj tijekom dana pobrinuti sunce, noću će kazalište zbog fantastičnog osvjetljenja, izgledati spektakularno, poput nečeg što bismo mogli promatrati satima.

Wuxi Show kazalište otvara se ovog prosinca, moći će primiti do dvije tisuće posjetitelja u isto vrijeme, a prva predstava koja će se održati jest ona Belgijanca Franca Dragonea. Jedva čekamo vidjeti što su autori projekta osmislili za samo otvorenje!

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti (фото 2)

 

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti (фото 3)

 

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti (фото 4)

 

Novo kazalište u jednom kineskom gradu izgleda spektakularno, morate ga vidjeti (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više