Traži

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije

Trattoria Pentola


Fotografija: Ivan Dorotić

Ugodan spoj različitih detalja i stilova s ukusnom hranom mediteranskog podneblja

Mediteransko podneblje pogodovalo je Poreču u stvaranju jedinstvene destinacije za odmor. Zahvaljujući prirodnom bogatstvu, čistom zraku i moru ovaj dragulj u Istri godinama privlači mnogobrojne posjetitelje iz cijeloga svijeta. Grad duge povijesti u dobroj je vezi s Italijom pa ne čudi koliko lako koketira s gostima svojom bogatom gastronomskom ponudom u duhu talijanske kuhinje. Mjesto koje će s lakoćom osvojiti svakog posjetitelja zasigurno je novootvoreni restoran, Trattoria Pentola.

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 1)

Trattoria, ta talijanska "izmišljotina", koja je manje formalna od restorana, ali formalnija od oštarije, nudi hranu temeljenu na podneblju u kojem se nalazi, ali u ovom slučaju pripremljenu suvremenim metodama. Trattoria Pentola, koja se nalazi u sklopu Valamar Hotels&Resorts u kampu Lanterna, novo je mjesto u gradu koje osvaja na prvi pogled. Talijanski stil osvaja svojim šarmom, a prostor ispunjen različitim detaljima budi znatiželju svakog gosta.

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 2)
U interijeru su prisutni topli tonovi i drvo kao materijal koji je osvojio prostor.  Stilski različit namještaj te različiti elementi prostora kao što je zidna biblioteka s tipičnim istarskim proizvodima i retro detaljima karakteriziraju nekadašnji način života. Drvene grede koje se protežu cijelim stropom izvorne su i starinske, naknadno unesene i montirane u prostor te kao takve imaju samo estetsku funkciju. Vanjski dio je svijetlih tonova, a terasa je uređena u duhu mediteranskih vrtova s aromatičnim biljem. Pažljivo odabranim materijalima i detaljima gostu se nudi put u bezbrižnost, a ugodna atmosfera uz ukusnu hranu i dobro vino je zagarantirana.

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 3)

U skladu s modernim tendencijama, ali i tradicionalnom vezom, kuhinja je otvorena prema gostima. Takozvani ''show cooking'' postao je dio interijera, ali bitan je upravo zbog stvaranja prisnijeg kontakta s gostima. Kuhar će pripremati talijansku hranu prema izvornim talijanskim receptima. Od tjestenine, pizza, steakova, ribljih salata, pršuta, sira, juha do bruschetta te slastica koja očaravaju svako nepce. Poreč je svakako dobio još jedno zanimljivo gastro mjesto koje vrijedi posjetiti.

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 4)

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 5)

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 6)

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 7)

Novo mjesto u Poreču u stilu šarmantne talijanske trattorije (фото 8)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor