Search

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona

U iščekivanju Svjetskog nogometnog prvenstva


Image: Buro247.com/me

Mineirao stadion se nalazi u gradu Belo Horizonte, a uoči nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u potpunosti je preuređen

Belo Horizonte jedan je od 12 gradova u kojima će se utakmice održavati. Budući da je stadion Mineirao predodređen za šest utakmica, angažirani su arhitekti studija BCMF Arquitetos kako bi postojeću strukturu preuredili u multifunkcionalnu arenu koja će osim sportskih nuditi i druge zabavne sadržaje. Pri uređenju je zadržan vanjski okvir starog stadiona sa svojih 68 strukturalnih portika, betonskim krovom i potpornim stupovima. Teren je spušten, krov je produžen da se u slučaju kiše zaštite gledatelji, infrastruktura je nova, kao i gledalište koje sad nudi bolje pozicije za sve.

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 1)

Može primiti ukupno 58,259 gledatelja, a u pripremi za vrijeme nakon prvenstva uređena je platforma oko stadiona koja će se koristiti za koncerte, partyje i festivale. Redizajn je uključio i nove, ekološki prihvatljivije elemente, poput solarnih panela preko krova te strukture za čuvanje kišnice koje mogu spremiti više od 6 milijuna litara vode.

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 2)

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 3)

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 4)

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 5)

Novo ruho jednog od brazilskih stadiona (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više