Search

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana

Bio bistro Zrno s potpisom Brigade


Image: Frane Fabris/moja4zida i David Pejić

Svježe, jednostavnih linija s puno svjetlog drveta - tako izgleda novi interijer prepoznatog Bio bistroa Zrno u Medulićevoj ulici

Bio bistro Zrno već ste susreli na našem portalu. I to onda kada smo vam preporučili najbolja mjesta za vegetarijanski obrok u Zagrebu. Ova mala oaza zdrave organske hrane ponovno je junak naše priče, a sada vam javljamo novost kako je nedavno doživjela svoje potpuno preuređenje interijera. Svježe, moderno i čistih linija - nove su odlike interijera koji potpisuje zagrebački studio Brigada.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 1)

Zrno bio bistro koristi isključivo ekološke namirnice s eko imanja Zrno. Prvo je to ekološko imanje u Hrvatskoj udaljeno svega 55 kilometara od Zagreba, u malome selu Habijanovcu koje svakodnevno opskrbljuje ovaj bistro svježim namirnicama. A Brigada je dobila zadatak preurediti postojeći prostor! Težnja Brigadinih kreativaca bila je napraviti poveznicu bistroa s eko imanjem te stvoriti osjećaj ugode koji rezultira zadržavanjem u prostoru. I čini nam se kako su u tome uspjeli.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 2)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 3)

Prostor je podijeljen na tri različite zone. Prva s visokim sjedenjem namijenjena je za kraće zadržavanje i konzumaciju namirnica koje zahtijevaju kraće vrijeme pripreme. Njoj su dodane vizualno atraktivne i funkcionalne drvene obloge koje omogućavaju neograničeno dodavanje drevnih dasaka između drvene zidne obloge čime se dobivaju police u bilo kojem dijelu gdje je to potrebno.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 4)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 5)

U drugoj zoni nalazi se nisko sjedenje uz klupicu duž cijeloga zida koja je zadržana od ranije, a dodane su drvene zidne obloge kako bi se povećala udobnost sjedenja zbog nagiba. Nov način sjedenja, ublažena rasvjeta, detalji poput crne drvene ploče koja služi za informiranje, zatim drvene zidne obloge ispunjene biljkama i začinima te fotografije s motivima imanja Zrno sveukupno stvaraju cjelinu ugodnoga prostora za zadržavanje.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 6)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 7)

Treći je prostor zamišljen kao intimnija zona. Korišten je prirodni materijal lana kojime je obložen strop te lan s ručno nacrtanom kartom koja prikazuje udaljenosti bistroa od eko imanja Zrno. Tu su i fotografije s motivima i imanja u starinskim okvirima. Vlasnici su uložili veliki trud ne bi li ih nabavili i time izbjegli konvencionalnu kupovinu ili izradu okvira.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 8)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 9)

Prostor je ispunjen materijalima koje inače nemamo prilike sretati u bistroima. Drvo, lan i juta korišteni su kao obloge, a juta i lan kao podloga po kojoj se crtalo i pisalo. Lesonit ploče su poslužile za jelovnike, a otpatci drvenih pločica nastalih prilikom preuređenja iskorišteni su za natpis rezervirano. Nema druge nego posjetiti preuređeni Bio bistro Zrno i osim u novom interijeru, uživati u organskoj zdravoj hrani.

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 10)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 11)

Novo ruho najpoznatijeg zagrebačkog vege restorana (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više