Search

Novo ruho poznatog dubrovačkog hotela

Novo ruho poznatog dubrovačkog hotela

Libertas Rixos uskoro će dobiti nov interijer

A.P.


Image: Duje Kaliterna

Legendarni hotel Libertas koji se nalazi u vlasništvu grupacije Rixos trenutno je u završnoj fazi preuređenja interijera

Projekt je povjeren tvrtki Kaliterna Arhitektura (Boris Božić i Duje Kaliterna), a novi izgled će biti dovršen u sezoni 2015. Iako je hotel obnovljen 2007. godine, interijer nije doživio potrebne preinake te su vlasnici poželjeli ovoj staroj dami dubrovačkog turizma vratiti nekadašnji saj.

"Osnovna ideja novog uređenja je bila vratiti sve ono čime se ponosio stari Libertas, prije ratnih devastacija. Hotel je bio izveden kao cjelovito djelo, kao zamisao koju je Čičin-Šain sa suradnicima promišljao od grubih početaka do najsitnijih završnih detalja. Stoga je ovaj hotel jedan od prvih primjera gesamtkunstwerka u našoj turističkoj gradnji. Za hotel je bilo dizajnirano apsolutno sve - od reljefa betonskih površina, plastičnih stropova, keramike za popločenje, namještaja, sagova do dizajna posuđa, odjeće zaposlenika, jelovnika i prospekata. Dizajn interijera i opreme potpisivao je slavni umjetnik Raul Goldoni s tada mladim umjetnicima, studentima Akademije likovnih umjetnosti - Eugenom Kokotom i Fadilom Vejzovićem." izjavio je Duje Kaliterna.

Rixos

Rixos

Namjera arhitekata je ostvariti sklad modernog i retro ugođaja kombinirajući dizajn 60-ih i elemente u zaštitnom znaku Rixos grupacije - bijelu i zlatnu boju. Najveći zahvati odradit će se na impresivnom ostakljenom ulaznom predvorju, koje se proteže kroz završne četiri etaže hotela. Dodaje se cijela "ulica" s luksuznim brendovima, proširuje lounge prostor s piano barom, oplemenjuju se unutrašnji vrtovi s palmama i fontanama, a kako bi se centralni trg zaštitio od jakog ljetnog dubrovačkog sunca planirana je i izvedba šest spektakularnih vertikalnih zidova vrtova.

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Rixos

Related articles

Buro 24/7 Selection

više