Search

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula

Kaliterna Arhitektura

BURO.


Image: PR

Prekrasna stara dama, nekada poznata pod imenom Hotel de la Ville, a današnji Hotel Korčula, uskoro će zasjati sasvim novim sjajem

Nekadašnji Hotel de la Ville, danas poznat kao Hotel Korčula, izgrađen je davne 1912. godine, čime je postao spomenik turističke tradicije Korčule i srce korčulanskih turističkih objekata. Hotel rađen od starog kamena izuzetno podsjeća na šarm starih venecijanskih vila, naročito kada se osvrnemo na njegovu samu unutrašnjost. Prostrana terasa od 150 sjedećih mjesta nudi jedinstven pogled na Jadransko more i na brodove koji prolaze između poluotoka Pelješca i otoka Korčule, a koji svojom mirnom plovidbom pridonose cjelokupnom šarmu ove stare ljepotice.

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 1)

Nekada su ovdje rado viđeni gosti bili kralj Edward VIII, Wallis Simpson, Sir Fitzroy Maclean, Jacqueline Kennedy Onassis, Josip Broz Tito te engleska spisateljica Rebecca West, koja ga je u jednoj od svojih knjiga opisala kao Venecijansku palaču.

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 2)

Novi i svježi redizajn Arhitekture Kaliterna dat će ovoj staroj dami jednu sasvim svježu perspektivu. Hotel će imati 16 soba i osam apartmana, a svi će biti luksuzno opremljeni sa stilskim namještajem, bogatim dekorom i zidnim tapetama. A svi oni koje su se zaželjeli intimne atmosfere ili se nađu u potrazi za dobrim prostorom za sastanke, moći će uživati u vremenu provedenom u kafiću Viennese style café, aperitiv baru ili, pak, impresivnom restoranu.

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 3)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 4)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 5)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 6)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 7)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 8)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 9)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 10)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 11)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 12)

Novo ruho prekrasnog Hotela Korčula (фото 13)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više