Search

Novo ruho splitskog hotela Park

Novo ruho splitskog hotela Park

Perjanica splitskog hotelijerstva s pet zvjezdica


Image: PR

Jedan od najprestižnijih mjesta pod Marjanom nakon rekostrukcije koja je trajala punih deset mjeseci otvara svoja vrata

Hotel Park jedan je od najstarijih i najprestižnijih hotela pod Marjanom. Smješten je nedaleko od stare gradske jezgre, na elitnoj lokaciji neposredno uz najpoznatiju splitsku plažu Bačvice, a sve od svog osnutka 1921. godine središte je bitnih društvenih i političkih događanja u Splitu i regiji. Hotel je s renovacijom započeo u listopadu i to je bilo prvi put u povijesti da je potpuno zatvorio svoja vrata. A nakon rekonstrukcije koja je trajala punih deset mjeseci veseli nas vijest da se ovih dana ponovno vraća u centar zbivanja. Rekonstrukcija hotela odvijala se prema projektu uglednog arhitekta Emila Šverka i vrijedna je više od 10 milijuna eura. Tijekom preuređenja, kapaciteti hotela prošireni su s 57 na 73 sobe, uključujući šest luksuzno uređenih apartmana, od kojih pojedini dolaze s vanjskim jacuzzijem i pogledom na arhipelag.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 1)

Dizajn interijera potpisuje Anita Udvardy koja je uspješno uskladila tradicionalne vrijednosti hotela sa suvremenim standardima u hotelijerstvu i modernom tehnologijom. Interijerom dominira art deco stil koji odiše bezvremenskom elegancijom, simbolom bogatstva i profinjenosti. Od tonova prevladavaju pješčano sivi i tirkizno plavi. Sav tapecirani i namještaj od drva izrađen je po nacrtima interijeristice. Za prostor bara Anita je odabrala jedan od najljepših svjetskih mramora – crni portoro nero u čijoj se teksturi s crnom isprepliću tonovi zlatne boje. Zidove hotela krase fotografije iz razdoblja tridesetih godina Splita, vremena u kojem je hotel Park i započeo svoju mondenu priču. Povijesna priča i tradicionalne vrijednosti utkane su i u rebranding hotela koji potpisuje splitski dizajnerski dvojac Carli+Sosa.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 2)

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 3)

Hotel Park već cijelo stoljeće sinonim je vrhunske gastronomske ponude, pa su i stari Splićani kad bi željeli odati iznimno priznanje jelu, govorili "jede se ka' u Parka", misleći pritom kako je hrana izvanredna. Lako je moguće da će se ta usporedba vratiti u svakodnevni rječnik Splićana zahvaljujući priznatom chefu Nikoli Eteroviću. Restoran njeguje autohtone vrijednosti domaće kuhinje pripremljene od vrhunskih organski uzgojenih namirnica u tradicionalnim jelima sa suvremenim prizvukom uz autorski potpis chefa. Dijelom restorana dominira chef's table – kružni stol u čijem se centru nalazi radni prostor i kuhinja, što omogućuje gostima direktnu interakciju sa chefom Eterovićem.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 4)Novo ruho splitskog hotela Park (фото 5)

"Duša" ovog hotela oduvijek je bila prostrana terasa s pogledom na more na kojoj je i sam Tin Ujević napisao svoje najljepše stihove. Osim terase i hotelskog restorana, eno i gastro ponuda može se konzumirati i u zimskom vrtu ili novoj grand sali s 250 sjedećih mjesta za veće skupove – konferencije i vjenčanja, te u dvije manje, kapaciteta do 150 mjesta svaka.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 6)Novo ruho splitskog hotela Park (фото 7)

Pored kongresnog centra smješten je Priska Spa by Filomena koji je osim gostima hotela na raspolaganju i vanjskim korisnicima. Filomena Spa jedinstveni je hrvatski Spa management brend koji je za perjanicu splitskog hotelijerstva osmislio sasvim novi koncept s kojim po prvi puta na hrvatsko tržište uvode i proizvode luksuznog brenda "Erno Laszlo". Od klasičnih tretmana za uljepšavanje napravili su ekskluzivan doživljaj, a za potpunu regeneraciju tijela, osim personaliziranog jacuzzija i finske saune, tu je i Slana soba za relaksaciju i tretmane haloterapije.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 8)Novo ruho splitskog hotela Park (фото 9)

Za one koji tijekom cijele godine iz poslovnih razloga borave u Splitu posebno su dizajnirane dvoetažne sobe u kojima je potpuno opremljen funkcionalan ured. Izuzetan, novi eno-gastronomski koncept, luksuzni spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi hotela, zimski vrt i konferencijske dvorane, uz povećanje kvadrature soba, lobija i ostalih hotelskih sadržaja donijeli su ovom stoljetnom centru splitske društvene scene i zasluženu, petu zvjezdicu.

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 10)Novo ruho splitskog hotela Park (фото 11)Novo ruho splitskog hotela Park (фото 12)

Novo ruho splitskog hotela Park (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više