Search

Obavezno posjetite ovu elegantno uređenu vinariju u blizini Ivanić Grada

Obavezno posjetite ovu elegantno uređenu vinariju u blizini Ivanić Grada

S potpisom studija Madres

Urednik: A.P.


Image: Igor Ilić

Vinarija Voštinić Klasnić postoji od 1936. godine, no ozbiljnije su se počeli baviti ovim poslom zadnjih petnaestak godina...

Bračni par Tomislav i Dunja Voštinić su svojom mladošću, zanosom i željom za nastavkom pradjedove tradicije, nastavili "stari-novi" put bavljenja vinogradarenjem i vinarenjem. Glavni proizvod ove male vinarije je autohtona moslavačka sorta Škrlet. Škrlet je svjež, aromatičan, zlatne boje, a svjetski trendovi se pomiču upravo ka vinima toga stila. Tako je 2015. godine Škrlet berbe 2013. sudjelovao na IWC-u, prestižnom svjetskom natjecanju vina, i osvojio titulu Commended wine, a prošle godine je na istom natjecanju osvojio brončanu medalju.

vinarija

Logičan slijed ovoj priči bila je i obnova same vinarije koja se nalazi u Ivaničkom Graberju okružena predivnim vinogradima. Za interijer su bile zadužene arhitektice Ana Penavić i Maja Merlić iz studija Madres. Glavna ideja je bila da sam prostor ispriča priču o obitelji Voštinić-Klasnić, njihovoj povijesti te naravno o zlatnom Škrletu. Kušaonica i vinoteka su se smjestile na stotinjak kvadratnih metara prostora iz kojeg se proteže pogled na vinograde što upotpunjuje doživljaj u degustaciji vina i ugodnom druženju. Nježne zelene boje i drvo hrasta dominiraju interijerom kao ekstenzija prirode obližnjih brežuljaka. Unutar interijera smjestili su se i stari komadi namještaja iz pradjedove vinarije kao referenca na tradiciju iz koje su izrasli. Unikatnost Škrleta predstavljena je unikatnim detaljima; ulazni prostor je u potpunosti obložen mesinganim pločama i referira se na zlatnu boju vina, a u kušaonici dominiraju ručno bojane zlatne zavjese modnog branda DIORALOP.

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više