Search

Obratite pažnju na odličan rendgenski stol s hrvatskim potpisom

Obratite pažnju na odličan rendgenski stol s hrvatskim potpisom

Još jedna cool dizajnerska novotarija iza koje stoji Brigada


Image: Domagoj Blažević

Tim iz Brigade objašnjava kako je tema uredske konferencijske dvorane Infinumovog ureda, u koju je stol postavljen, bila rendgenski vid...

Ideja za ovaj stol proizašla je iz koncepta uređenja čitavog Infinumovog ureda koji je inspiriran superjunacima i njihovim nadnaravnim moćima, a koji smo u cijelosti nedavno predstavili ovdje, no sada smo se željeli fokusirati samo na jedan fascinantan detalj - rendgenski stol. Na tom tragu, tema uredske konferencijske dvorane bila je rendgenski vid. Cijela ova dvorana u konstrukciji i oblikovanju namještaja, simplificiranima na osnovne konture, asocira tako na prodiranje kroz materijale.

Obratite pažnju na odličan rendgenski stol s hrvatskim potpisom (фото 1)
Brigada je to izvela koristeći samo tanke metalne profile plastificirane u karakterističnu rendgensku plavičastu boju. Iz istog su razloga zidovi, kao i stolna ploča izrađeni od stakla, naglašavajući formu ponavljajućih profila koji tvore obrise jednostavnog volumena. Tračna led rasvjeta u stilu x-ray zraka projektirana je po mjeri za ovu svrhu, pojašnjavaju iz Brigade.
Obratite pažnju na odličan rendgenski stol s hrvatskim potpisom (фото 2)
"Izazov je bio postići da stol izveden iz teškog i grubog metala djeluje prozračno i futuristički. Kako bi se zadržao specifičan tech karakter, u stol su diskretno integrirane utičnice za struju i mrežu. Zavjese, pod i stolci izrađeni su u sivoj boji kako bi neutralizirali kontekst, djelovali "nevidljivo" i tako istaknuli stol i rasvjetu, točnije središnje motive dvorane" zaključuje tim iz Brigade.
Obratite pažnju na odličan rendgenski stol s hrvatskim potpisom (фото 3)
Brigada / Damjan Geber (Kreativni direktor), Ivana Validžić (Voditeljica projekta), Ena Tadej (Voditeljica projekta arhitekture), Vlatka Leskovar (Voditeljica dizajna), Mia Štajer (Voditeljica produkcije). Petra Kolarec (Arhitektica), Ana Herceg, Casey Harmon, Marko Vukojičić (Dizajneri).

Related articles

Buro 24/7 Selection

više