Search

Odličan primjer suvremene skandinavske arhitekture

Odličan primjer suvremene skandinavske arhitekture

"House for Mother" u švedskom Linköpingu


Image: selectism.com

Švedski arhitekti odlučili su osuvremeniti klasičan dizajn tipične skandinavske ruralne kuće te ga na sasvim nov i pročišćen način predstaviti javnosti

Tako uobičajena drvena rebrasta struktura eksterijera, koja je najčešće prikazana u crvenoj boji s kosim krovom, u suvremenoj interpretaciji postaje bijeli aluminij u skladu s modernim, pročišćenim tendencijama skandinavske arhitekture. Svojim imenom "House for Mother" ("Kuća za majku") aludira na sjećanja iz prošlosti, tim više što je smještena u mali grad Linköping na švedskom jugu. Trenutačno je rad u nastajanju, a bit će službeno predstavljena na Linköpingsbo salonu interijera 2017. godine.

House for Mother

Kuća je podijeljena na dvije cjeline: u prvoj se nalaze kuhinja, dnevna soba, blagovaonica i kupaonica, a u drugoj je smješten studio zajedno sa spavaćom sobom. Interijer je ostvaren u kombinaciji drveta i betona te nosi njihove prirodne boje u kombinaciji s bijelom i tamnijom sivom. Maksimalno je pročišćen i lišen suvišnih detalja, ali u uobičajenom skandinavskom stilu je savršeno funkcionalan.

House for Mother

House for Mother

House for Mother

House for Mother

Related articles

Buro 24/7 Selection

više