Search

Odličan spoj malog stana i ureda Mirjane Mikulec

Odličan spoj malog stana i ureda Mirjane Mikulec

Büro 24/7 u showroomu poznate dizajnerice interijera

Urednik: A.P.


Image: Željko Rukavina

Nova sezona "InDizajn s Mirjanom Mikulec" već je počela na RTL televiziji a mi smo poželjeli vidjeti gdje radi ova poznata dizajnerica interijera

Adaptiranje i prenamjena stana od 37 četvornih metara bili su zanimljivi izazovi za dizajnerski studio Mirjane Mikulec. Nakon pretvaranja u moderan višenamjenski prostor, on više ne služi samo kao ured, već se po potrebi može brzo i jednostavno pretvoriti u prostor za stanovanje. Budući da je riječ o malom prostoru, za zidove je odabrana svijetla nijansa sive boje, koja djeluje toplo. Stropovi su ukrašeni bijelim štukaturama koje su cijelom prostoru dale dašak klasike i stvorile efektnu protutežu industrijskom podu. Sav namještaj, izrađen po mjeri od medijapana u vrlo nježnoj nijansi sive boje, većim je dijelom skriven od pogleda.

mirjana mikulec

mirjana mikulec

Neki su elementi, kao i sam prostor, višefunkcionalni. Ormar, kojim je skriven dio nosivog zida, pretvara se u krevet, a iz fronte ormara spušta se radni stol. Pored sive u prostoru dominira plava boja, koja se nalazi na dijelu ormara i zavjesama. Dok prozračne zavjese imaju ulogu propuštanja dovoljne količine svjetla u prostor, baršunaste ga zamračuju prilikom poslovnih prezentacija. Udobne stilske fotelje u svijetlosivoj nijansi, u kombinaciji sa zavjesama od baršuna i elegantnim štukaturama na zidu unijele su notu topline u ovaj višenamjenski prostor. Stolići različitih dimenzija izgledaju poput skulptura i lako se premještaju. Mobilnost namještaja posebno je poželjna u višenamjenskim prostorima, a miješanje stilova dobro funkcionira u stambenom, kao i u poslovnom okruženju.

mirjana mikulec

Suvremeno opremljena ugradbena kuhinja sadrži sve što može zatrebati korisnicima stambenog i poslovnog prostora: hladnjak, indukcijsku ploču za kuhanje, perilicu posuđa, male kućanske aparate, čak i perilicu rublja. Radna ploča i sudoper izrađeni su od estetski efektnog kerrocka koji je jednostavan za održavanje. Posebnost, a ujedno i najveća prednost kuhinje je njena "nevidljivost". Svi elementi vješto su skriveni vratima koja se otvaraju poput harmonike. Kutak uz kuhinju može poslužiti kao blagovaonski stol za jednu osobu ili kao radni stol, a kada se ne koristi, može se sklopiti i sakriti u ormar.

mirjana mikulec

Ispod prozora vješto su skriveni radijatori, a u toplim danima na klupici uz prozor može se opušteno ispijati jutarnja kava. Glavna prostorija ujedno je dnevna soba, blagovaonica i spavaća soba. Da bi spavaća soba postala dnevna, treba samo podići krevet i on postaje dio zida. Čak se i radni stol može sklopiti i sakriti u ormar. U skrivenim ormarima svoje su mjesto našli svi predmeti koje dom i ured trebaju. Kako bi se postigao dojam dubine prostora, na zid iznad kreveta postavljena je tapeta koja imitira police. Zanimljivi sekretari, stilski usklađeni s foteljama, mogu se pretvoriti u stol za blagovanje. Na stropu se nalazi neobičan luster sastavljen od niza svjetiljki. A posebnost prostora je ugradbena lampa koja je tretirana bojom za zid te se, postavši dijelom zida, doslovce stopila s interijerom.

mirjana mikulec

Kupaonica je također pažljivo dizajnerski osmišljena i izražajna, sa sanitarijama u crnoj boji. Sklopivi tuš i slavina umivaonika u obliku su kapljice vode, a umivaonik je izrađen od lijevanog stakla iz jednog komada. Skladnu cjelinu dopunjuju crni, dizajnerski radijator te svjetiljke kakve se inače koriste u radnim prostorima. A središnji dio poda ukrašen je keramičkim pločicama koje djeluju poput tepiha.

mirjana mikulec

Glavni dio poslovnog prostora ima zanimljivi detalj - u ormar su smještene baršunaste zavjese koje se mogu povući i tako osobi, koja se želi usredotočiti na rad, omogućiti više tišine i mira. Pored ulaza je postavljena mahovina koja je izvrstan način za unošenje daška zelenila u prostor, a za prozorske klupčice odabrane su tanke, crno lakirane aluminijske ploče. Dnevni boravak u ovoj namjeni postaje soba za sastanke. Duž kraćeg zida smještena su dva radna stola i televizor za prezentiranje projekata, a uz duži zid - stol za sastanke s klijentima. Sekretari spojeni u stol mogu se koristiti pri sastancima u kojima sudjeluje više ljudi. Odabirom materijala i tekstura postignuta je topla atmosfera u poslovnom okruženju. Rješenja koja su ovdje primijenjena, dobar su primjer kako se u potpunosti može iskoristiti mali prostor s dvojakom namjenom te urediti tako da, uz male preinake u rasporedu, istovremeno funkcionira kao stan i kao ured.

mirjana mikulec

mirjana mikulec

mirjana mikulec

mirjana mikulec

mirjana mikulec

Potražite više na: www.indizajn.rtl.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više