Search

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi

Kakva genijalna ideja!

Tekst: L.L.


Image: Andy Macpherson Studio,
Paul Uhlmann Architects

Do sada smo odmor u prirodi zamišljali u malim kućicama smještenim u planinama ili šumi, opskrbljenim samo nužnim potrepštinama, a onda smo naletjeli na genijalan projekt australskog studija Paul Uhlmann Architects i na najljepši se način iznenadili modernim izdanjem odmora u prirodi. Riječ je o obiteljskoj vikendici koja se nalazi u mjestu Pullenvale u Australiji i izgledom neodoljivo podsjeća na običnu staju, pa čak i nosi naziv "The Barn".

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi (фото 1)

Iako su retreati, vikendice, pa čak i hoteli nalik stajama veliku popularnost stekli još prošle godine, ovo nas je izdanje oduševilo jednostavnošću i genijalnim, minimalističkim dizajnom kakav, moramo priznati, do sada nismo imali prilike doživjeti. Sastoji se od dva kata, a sadrži baš sve što je za raskošan odmor potrebno. Tu je prostrani boravak, ogromna kuhinja i blagovaonica te interaktivna soba s različitim igrama, dok se na katu vikendice nalaze kupaonice i spavaće sobe.

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi (фото 2)

Gotovo cijela vikendica obložena je drvom što joj daje rustikalni štih, a spavaće sobe velike su i prostrane pa se ovdje mogu organizirati i zajednički izleti više obitelji ili višednevna druženja. Ono što nas je posebno osvojilo kod ovog dizajnerskog rješenja jest činjenica da je, kako obitelj dolazi iz Amerike, zadržan izgled klasičnih američkih staja, dok je unutrašnjost poprimila sasvim moderan oblik te je, umjesto običnih greda kakve se često nalaze na stropovima staja, napravljen visoki zaobljeni strop koji cijeli prostor čini još prostranijim.

O pogledu koji se kroz staklenu stijenu vikendice pruža pak se ne mora puno govoriti pošto isti već dovoljno govori sam za sebe, a dodatan su plus i životinje o kojima ova obitelj brine i s kojima ovdje voli provoditi vrijeme. Zvuči kao savršen bijeg od užurbanog gradskog načina života, zar ne?

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi (фото 3)


Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi (фото 4)

Odmor izvan grada upravo je dobio novo značenje, morate vidjeti kako izgleda moderna vikendica u prirodi (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više