Traži

Oduševljeni smo novom kolekcijom namještaja s potpisom cijenjenog dizajnera Konstantina Grcica

Oduševljeni smo novom kolekcijom namještaja s potpisom cijenjenog dizajnera Konstantina Grcica

"Brut"


Fotografija: www.design-milk.com

Konstantin Grcic dizajner je koji nas svaki put oduševi svojim dizajnom, a ovoga puta napravio je odličnu kolekciju industrijskog namještaja za talijanski brend Magis...

Dizajner Konstantin Grcic htio je ustanoviti može li sirovina poput lijevanog željeza rezultirati poliranim komadom suvremenog namještaja. I odgovor je da. "Brut" je kolekcija koju je ovaj dizajner napravio za talijansku marku namještaja Magis i koja profinjeno koristi legure željeza i kombinira ih s elegantnim presvlakama te pločama za stolove koje postižu elegantan, ali i pomalo industrijski izgled. Lijevano željezo se obično koristi kod izgradnje mostova ili kod strojeva, što ga čini neobičnim izborom materijala za jednu kolekciju namještaja.

Kako bi se postigao kontrast među materijalima, tkanine koje su korištene za presvlake naslonjača su izrazito mekane, mramor se koristio za ploče stolova, a drvo za konstrukciju klupa za sjedenje. Tako komadi izgledaju svježe i funkcionalnije. "Brut" komadi su namijenjeni komercijalnim i stambenim prostorima za odmaranje ili druženje, a uključuje dva naslonjača, fotelju, dvije klupe i stolove u različitim varijacijama. Mi smo se jednostavno zaljubili na prvi pogled.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor