Traži

Ogledala u boji su efektan detalj za interijer

Ogledala u boji su efektan detalj za interijer

Četiri dizajnerska brenda koja morate pratiti

Tekst: D.D.


Fotografija: Buro247.sg

Ako nikad niste razmišljali o ogledalu u boji kao efektnom detalju za dnevni boravak ili spavaću sobu, jedan pogled na Instagram feed ova četiri dizajnerska brenda brzo će vas razuvjeriti. Osim što su praktična i zanimljivo izgledaju, ova ogledala daju određen efekt fotografijama koje svojim smartphoneom uhvatite ispred njih - zato se, osim u privatnim domovima, ova Insta-worthy ogledala mogu pronaći u kafićima, restoranima i dućanima.

Dizajnerica iz Rotterdama Sabine Marcelis je od diplome na "Design Academy Eindhoven" radila za klijente kao što su modne kuće Celine i Burberry. Ova Nizozemka, koja stvara pod nazivom Studio Sabine Marcelis, bavi se produkt dizajnom i instalacijama, kao i uređenjem interijera, a pri tome koristi svoje omiljene materijale - smolu i staklo. U sklopu serije "Seeing Glass" predstavila je liniju staklenih proizvoda na kojima je stvorila zanimljive optičke efekte. U suradnji sa staklarima i Brit van Nerven eksperimentirala je s bojom, a rezultat su ogledala s nekoliko slojeva boje. Jedan od njih je i model "Big Round" koji zbog igre s nijansama i reflektivnom površinom prostoriji daje dojam dubine.

Studio s bazom u Melbourneu "Middle of Nowhere" osnovali su otac i kći Grant i Sarah Brooke. Njihovo ogledalo "Mira Duo Round" kombinacija je običnog i obojenog stakla te okvira u mat finišu. Neke od dostupnih nijansi su boja hrđe i siva, a ogledalo se može objesiti tako da dva različita dijela stoje vertikalno ili horizontalno.

Način na koji percipiramo sami sebe, između ostalog, proizlazi iz ogledala. Upravo su se s tom problematikom odlučili pozabaviti u multidisciplinarnom studiju iz New Yorka "Bower Studios" u kojem smatraju da sve stvari koje nas svakodnevno okružuju u domu imaju utjecaj i na našu svijest. Pa su tako razvili ogledalo "Full Circle" kojega možete i u potpunosti personalizirati odabirom veličina, vrstom okvira i boja. Dopuštene su i brojne varijacije na temu o kojima više možete saznati na njihovoj službenoj stranici.

Nije tajna da neki od najboljih primjeraka produkt dizajna potječu iz Danske, a od tamo je i kreativni par Kathrine i Per Gran Hartvigsen, koji stoje iza dizajnerskog brenda "AYTM". Proizvode namještaj i detalje za dom, od kojih se posebno ističu ovalna i okrugla ogledala. Tanki okviri i obojeno staklo glavne su značajke modela "Circum" koji dolazi u pet dramatičnih kombinacija i tri veličine, a među najtraženijima se nalazi blago ružičasta nijansa.

Napišite komentar

više