Search

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti

Rezervirajte kartu za Japan, ovo je divno

Tekst: L.L.

Image: K5

Do sada smo već naučili kako će nas, čak i kada mislimo da smo na to spremni, glavni grad Japana baš uvijek iznenaditi nekim genijalnim novitetom. Ovog puta jedna je banka u Tokiju dobila novo, posve genijalno ruho. Pretvorena je u hotel i izgleda nevjerojatno dobro. Hotel nosi naziv K5 i uređen je u suvremenom stilu, nudi baš sve što je gostima na jednom putovanju potrebno i idealno je mjesto želite li provesti ugodne praznike u Japanu te uz to napraviti stotine sjajnih fotografija za Instagram.

U sklopu K5 hotela nalaze se sobe za goste, restoran, bar i prostori za druženja te je, rekli bismo, nešto između zbilja luksuznog hostela u kojem je druženje neizbježnan dio iskustva i zanimljivog hotela s dizajnerskim komadima i osjećajem ugode. Tome svakako pridonosi i činjenica da se unutar hotela nalazi velika količina bilja pa cijeli prostor postaje još mrvicu više opuštajuć.

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti (фото 1)

Sobe su već na prvi pogled također nešto zbilja posebno. U svakoj od njih nalaze se dizajnerski komadi namještaja poput fotelja, radnih stolova i prostranih kreveta, a prema reakcijama onih koji su hotel već posjetili, goste posebno iznenađuje veličina istih s obzirom na to da su Japanci poznati po izgradnji manjih prostora koji turistima često ne odgovaraju. Najveća soba tako je velika čak oko 80 kvadratnih metara, nosi naziv K5 Loft, a u njoj se nalazi čak i ogroman blagovaonski stol za koji stane šestero ljudi. Za dizajn soba bio je zadužena švedski dizajnerski studio Claesson Koivisto Rune pa cijela stvar poprima miks švedskog minimalizma i japanske tradicije i daje, pitate li nas, zbilja sjajne rezultate.

U sklopu hotela, osim soba, nalaze se i bar u kojem možete popiti ponajbolje koktele, a koji je ujedno i knjižnica, vinski bar, pivnica Brooklyn Breweryja, prva takve vrste izvan New Yorka, te restoran sa sjajnom ponudom japanskih jela. Zanimljivo je spomenuti kako recepcija unutar hotela ujedno funkcionira i kao kafić pa tako dok čekate da vaša soba bude spremna, okruženi biljem i sa šalicom kave u ruci, možete uživati u divnom ambijentu.

Kako je ovaj hotel nekada bio banka, ostavljeni su detalji poput drvenih površina i dijelova betonskog poda, a i sama lokacija priča zanimljivu priču. Hotel je, naime, smješten u okrugu Kabuto-cho, centru financija kada je u pitanju Japan. Ipak, ovdje nećete pronaći tek banke i slične ustanove, već je riječ o dijelu grada prepunom barova, restorana, ali i povijesnih znamenitosti.

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti (фото 2)

 

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti (фото 3)

 

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti (фото 4)

 

Ono što je nekada bila tek obična banka, danas je genijalan hotel koji smo odmah stavili na listu onih koje želimo posjetiti (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više