Search

Osim što su nevjerojatno kul, lampe koje smo otkrili nose i posebnu priču

Osim što su nevjerojatno kul, lampe koje smo otkrili nose i posebnu priču

Recikliranje i 3D printanje u novom obliku

Tekst: L.L.


Image: Plumen,
Batch.works

Kada se udruže dvije nevjerojatno kreativne kompanije, možete biti sigurni kako su u nastajanju sjajne stvari. I upravo se to dogodilo kada su u suradnju odlučile ući londonska tvrtke Plumen i specijalisti za 3D printanje Batch.works. Oni su, naime, kreirali kolekciju od pet sjenila za lampe koristeći reciklirane boce i ostali plastični otpad, a sve to pomoću 3D printera.

Svaki je dizajn zamišljen tako da se savršeno slaže s jednom od žarulja koje proizvodi Plumen, a za prva dva dizajna bili su zaduženi dizajneri iz francuskog studija Bold te njemački dizajner Matthias Lauche. Tržištu su predstavljeni u studenom, dok će ostatak sjenila javnosti biti predstavljen kroz nekoliko mjeseci.

Osim što su nevjerojatno kul, lampe koje smo otkrili nose i posebnu priču (фото 1)

Iako proces nastajanja jedne takve lampe zvuči komplicirano, cijela je stvar poprilično jednostavna. Kompanija Batch.works zadužena je za 3D printanje najnovijom tehnologijom pa su ideju o recikliranim lampama odmah prihvatili i, uz pomoć kolega iz Amsterdama, osmislili način da se stara plastika iskoristi za novi materijal. Odlična je stvar i to što se lampe, kada ih kupac više ne želi koristiti, mogu vratiti proizvođaču koji će ih zatim ponovno reciklirati. Na taj se način promovira održivost kao način života, a kupcima se nude nove mogućnosti ekološki prihvatljivih proizvoda. Drugim riječima, sada možete uživati u lijepim stvarima u vlastitom domu te istovremeno brinuti za okoliš. Sjajno, zar ne?

Osim što su nevjerojatno kul, lampe koje smo otkrili nose i posebnu priču (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više