Search

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti)

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti)

Tekst: BURO.


Dizajn trendovi su takvi da su nam vaze i detalje od keramike vratili u središte pažnje. Naravno, možete odabrati neki komad komercijalnih brendova, ali još veće uživanje predstavlja pretraga malih ateljea i otkrivanje kreativaca koji stvaraju prava mala funkcionalna remek-djela. Danas vam otkrivamo pet keramičara iz cijelog svijeta čiji rad svakodnevno pratimo.

ANNA BEAM

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 1)
Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 2)

Budući da se prije bavila vezom rad Anne Beam je fokusiran na kolaže i izradu paterna. Ona je multidisciplinarna umjetnica koja se bavi keramikom, izradom printova i tekstilom. Često svoja promišljanje kreće od izrezanog papira ili poteza četke, a zatim to uspješno prevede u 3D objekte. Kao rezultat tu su komadi koji djeluju kao da su ispali iz nekog crtanog filma, forme su nepravilne, a šare gotovo uvijek razigrane. Optimizam u obliku keramike.

EMMELI HULTQVIST

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 3)
Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 4)

Emmeli je keramičarka iz Göteborga i prepoznatljiva je po izradi otkačenih nepravilnih svjećnjaka koji imaju izdužene „noge“. Ono što karakterizira njen rad jest gomila detalja u samoj teksturi predmeta. Izbočine, točkice, recke, sve to koristi kako bi predmeti koje izrađuje djelovali još životnije. To i postiže, jer njeni svjećnjaci djeluju kao da će svakog trenutka zakoračiti i krenuti u grad.

COVA DEL CAMPO

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 5)
Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 6)

Španjolska umjetnica Cova del Campo je zapravo publicistkinja i grafička dizajnerica koja je osnovala studio La Cueva Studio kao mjesto za osobne eksperimente gdje se još na samom početku opredijelila za igranje s keramikom. Inspirirana je formom, dimenzijama i arhitekturom. A kada to spoji, nastaju neobični setovi koje primjera radi, čine vaza klasičnog oblika i keramički obruč kontrastne boje koji se može postaviti u odnosu na vazu, po želji.

RACHEL SAUNDERS

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 7)
Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 8)

Rachel Saunders je umjetnica i dizajnerica iz Kanade. Trenutno ona koristi glinu kao primarni način da se izrazi i kroz svoj rad istražuje jednostavnost, funkcionalnost, održivost i razigranost. Svaki komad ručno izrađuje u svom studiju u Vancouveru. Našu pažnju privukle su vaze direktno inspirirane grčkim amforama, kao i one u obliku ženskog tijela (od nedavno Rachel izrađuje i svijeće istog oblika).

SOPHIE ALDA

Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 9)
Otkrivamo vam 5 keramičara čije kreacije će vas ostaviti bez daha (mi smo opsjednuti) (фото 10)

Umjetnica Sophie Alda je jedna od osnivačica londonske organizacije Clay Collective koja okuplja talentirane keramičare. Njen stil odlikuje zabavan dizajn, ali ono što će vas osvojiti kada pogledate gotove komade jesu hipnotizirajuće šare i jarke boje. Kad proučite njene kreacije biti će vam jasno da je opsjednuta Yves Klein plavom bojom i obožavamo je zbog toga!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više