Search

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi

Tekst: BURO.

Hotel Costes je već sam za sebe urbana legenda i mjesto u Parizu gdje obavezno u nekom trenutku svrati “svako tko je netko”. Otvoren je 1995. godine (sada u kolovozu je obilježen 25. rođendan) i do sada se etablirao kao mjesto gdje želite biti viđeni. Sve u vezi ovog hotela je već u kategoriji - kultno. Od interijera soba i restorana koji igraju na kartu misterioznosti i seksepila, preko hrane u bistrou (još sanjamo Pavlovu sa šumskim voćem), sve do fenomenalnih glazbenih kompilacija hotela i mirisnih svijeća. Bez sumnje, ovo više nije samo hotel, već zaokruženi koncept života.

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi (фото 1)

 

Prije nekog vremena spa i bar su zatvoreni zbog renoviranja, da bi se uspostavilo kako će renoviranje biti puno veće i da je Jean-Louis Costes prije šest godina kupio susjedni hotel Hôtel Lotti i započeo suradnju s nedavno preminulim dizajnerom Christianom Liaigreom. Christian je osmislio kompletno novi izgled, od lobija do 26 apartmana koji variraju u veličini od 60 do 600 kvadrata (s cijenama između 1.200 i 2.000 eura po noći). I ono što je najveće iznenađenje, novi dio je u kompletnom kontrastu s prepoznatljivom Costes estetikom na kakvu smo navikli!

 

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi (фото 2)
Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi (фото 3)

 

Dizajn je moderan i uglađen i zapravo miljama udaljen od zasićenih dekoracija u stilu Napoleona III koje je osmislio dizajner Jacques Garcia, iako je fizički novi dio hotela udaljen samo nekoliko stepenica. Novi dio nosi naziv Castiglione po ulici u kojoj se nalazi, iako je ulaz još uvijek neobilježen. A rezervacije se primaju isključivo telefonskim putem.

 

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi (фото 4)

 

No, pravim poznavaocima prilika ovaj stilski zaokret i nije toliko iznenađenje budući da Jean-Louis Costes rado i često sukobljava različite stilove, uklapa komade iz različitih perioda i vješto se kreće između minimalizma i pretjerivanja. Eklektika i teatralnost nalaze se naspram decentnosti i trezvenosti, i čine da se (ako je ikako moguće) još više zaljubimo u ovo jedinstveno mjesto! I to nije kraj, uskoro je najavljeno otvaranje još jednog krila, kao i skori kraj radova na renoviranju bara i spa centra. Jedva čekamo!

 

Otvoren je novi dio kultnog hotela Costes. Interijer će vas iznenaditi (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više