Search

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati

Tekst: BURO.


U trenutku kada su i najrigidnije korporacije shvatile da se posao može vrlo efikasno organizirati i od kuće, istovremeno smo počeli više cijeniti prostore koji su namijenjeni isključivo radu. Jer nam je svima ipak potrebno mjesto gdje ćemo se povezati s drugim ljudima, surađivati i pronaći novu inspiraciju. U skladu s vremenom u kojem živimo, mijenja se i izgled i funkcija modernih ureda. Najnoviji primjer za to je co-working prostor Cloudworks u Barceloni. Radi se o prostoru koji ima terasu koja nudi pogled na grad od 360 stupnjeva, a za dizajn interijera bio je zadužen biro MESURA.

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 1)

Arhitekti su imali zadatak zamutiti granice između privatnog i javnog, kao i između vanjštine i unutrašnjosti. Također, poučeni pandemijom i iskustvom karantene uvidjeli su da je ured mnogo više od prostora za rad i koncentraciju, pa je velika pažnja posvećena dizajniranju mjesta za sastanke, susrete, razgovore i brainstorming.

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 2)
Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 3)

Pa je tako tu mnogo više pozicija za formalne i neformalne susrete, neki su i fizički odvojeni staklom, dok je ostatak prostora uređen u open space stilu gdje su zone odvojene različitim dizajnom i bojama. Kako je tu ogromna terasa, arhitekti su željeli da ona bude vidljiva i, dodatno, da zaposlenima ponudi humani momenat, dodali su raskošno zelenilo koji asocira na mediteranski vrt. U interijeru nisu previše lutali s bojama, kako bi sve djelovalo kao cjelina, a time se postigla i opuštajuća atmosfera u kojoj je lako prepustiti se svojim mislima i fokusirati se na radne zadatke.

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 4)

Namještaj je mahom izrađivan posebno za ovaj projekt kod lokalnih majstora, a forme i oblici su takvi da bude asocijaciju na mladenačku i dinamičnu atmosferu. U projekt je bila uključena i tvrtka Really iz Kopenhagena koja je specijalizirana za recikliranje tekstila od kojeg izrađuje nove materijale izazivajući dizajnere da dobro promisle o cirkularnoj ekonomiji. Tu su i tepisi brenda Nanimarquina iz Barcelone koji su već postali čuveni po svom održivom pristupu i bliskoj suradnji sa zanatlijama širom svijeta. Navijamo za ovako inovativne koncepte koji pomiču granice shvaćanja posla i mijenjaju pogled na radni dan i obaveze koje svakako moramo završiti.

Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 5)
Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 6)
Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 7)
Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 8)
Nova definicija ureda: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ured može dobro izgledati (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više