Search

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno

Villa AltaVista by Lotus Architecti

Tekst: E.G.


Image: AltaVista

U Kvarnerskom zaljevu, u neposrednoj blizini Opatije, smjestilo se jedno velebno arhitektonsko zdanje koje instantno plijeni pažnju prolaznika. Riječ je o "Villi AltaVista", odnosno projektu koji potpisuju arhitekti Lotus grupe - Lotus Architecti koje vodi Maja Bručić. Još preciznije, ovaj se objekt nalazi u Ičićima, malom mjestu smještenom u podnožju planine Učke. Spoj planinskog krajolika, sveprisutnog zelenila i sasvim posebnog terena u padu, koji je arhitektonski plan u konačnici i pratio, doveo je do vile koja doista izgleda nesvakidašnje i koja nudi drugačije iskustvo odmora.

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 1)

Kako nam je rekla Maja Bručić, ovaj je projekt bio prilično kompleksan; kuća je sagrađena na uskoj parceli, a na nekim se dijelovima moglo ići samo između tri i pet metara širine. Uz to, parcela koja je u potpunosti u padu od pristupne ceste prema ostatku parcele s visinskom razlikom od čak 23 metra je označila striktni koncept kojeg se trebalo pridržavati. No, u konačnici su se, nastavlja, svi napori višestruko isplatili, a vila je dobila planiranu kategorizaciju od pet zvjezdica, koju u Hrvatskoj imaju tek rijetki objekti.

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 2)

"Villa AltaVista" danas služi ugostiteljski objekt dostupan za najam. Na najnižem su katu smješteni vinski podrum, bazen, wellness zona i prostor sa stolom za biljar, a niže ispred kuće se nalazi i prostor namijenjen sunčanju. Uz to, od jeseni će biti dostupan i teren za minigolf. Kat donosi tri luksuzno uređene spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, veličine iznad 20 kvadrata i prekrasnim pogledom na more; ova je stavka bila presudna pri projektiranju. Međutim, najimpozantnija je svakako terasa na krovu, koja predstavlja ultimativnu zonu za opuštanju i s koje se prostire pogled koji je teško opisati. Ovaj, kako ga vlasnici nazivaju, "hotel u malom", doživljaj je koji bismo preporučili svakome.

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 3)

 

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 4)

 

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 5)

 

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 6)

 

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 7)

 

Ova kaskadna vila s bazenom u Ičićima izgleda spektakularno (фото 8)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više