Search

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi

Tekst: BURO.


Boho stil u interijeru je jasna asocijacija na dane odmora, dokolice i putovanja. Kuće u kojima je minimalizam ukršten s ležernim detaljima od prirodnih materijala kakvi odlikuju ovaj stil jesu upravo one gdje bismo voljeli provesti svoj godišnji odmor. Casa Aviv je upravo jedna od takvih kuća, za interijer je bio zadužen studio Co-Lab iz Meksika, a nalazi se u Tulumu i kroz prostornu orijentaciju i izbor namještaja reflektira okruženje u kojem se nalazi.

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 1)
Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 2)

Na mood boardu arhitekata stajale su slike svega onoga što čini omiljeno meksičko ljetovalište: bijeli pijesak, palme, pastelne boje, tirkizna voda i ruševine. Kako se kuća nalazi u neposrednoj blizini plaže odlučili su da je projektiraju tako da se izbrišu granice između okoline i same građevine. Kako se radi o pojasu gdje vlada tropska klima ta odluka je logična, a da bi dodatno naglasili džunglu kojom je kuća okružena odlučili su se da bude izgrađena u brutalističkom stilu i zapravo se sastoji od dva istovjetna kvadratna dijela. Prostire se na dva kata, pod je od betona sive boje, dok su u kupaonicama i kuhinji crne terrazzo pločice.

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 3)
Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 4)

Unutar kuće korištena je cedrovina koja je svemu dodala dubinu i sjajno se uklopila u paletu zemljanih tonova koji su tu prisutni. Lusteri su napravljeni posebno za ovaj projekt, arhitekti iz biroa Co-Lab su ih dizajnirali, a izrada je povjerena lokalnim zanatlijama. Ukupno postoje 4 spavaće sobe, a zbog visokih plafona djeluje da je sve još veće, prostranije i luksuznije. U prizemlju je smješten centralni dio, odnosno dnevni boravak, kao i privatni bazen u nastavku. U donjem dijelu postoje 2 spavaće sobe koje imaju izlaz u vrt, dok 2 spavaće sobe na prvom katu imaju privatne terase. Uz to, tu je i rooftop terasa ispunjena raslinjem u teglama i lounge namještajem, odakle se pruža fantastičan pogled i zapravo je dio kuće koji gosti najviše vole.

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 5)
Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 6)

Pri gradnji sačuvana su sva stabla na zemljištu, a to raskošno zelenilo dobilo je svoj „okvir“ u vidu ogromnih staklenih vrata koja vode do vrta i koja se mogu pomicati za još dramatičniji vizualni utisak. Ravne linije, minimum detalja i paleta boja koja se vrti oko nekoliko nijansi čine da Casa Aviv izgleda apsolutno neodoljivo. Toliko da već provjeramo koliko koštaju letovi do Meksika. Jer ovu kuću možete iznajmiti preko sajta Airbnb. Spremamo u bookmark!

Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 7)
Ova kuća je boho san iz kojeg se ne želimo probuditi (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više