Search

Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti

Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Jeste li i vi započeli s nekim hobijem u doba karantene? Do beskraja se divimo svima koji su taj stresan period upotrijebili za nešto korisno, mi priznajemo da smo se najčešće samo okretali s boka na bok… No, izgleda da smo ipak nehotice razvili nove vještine, a one uključuju savršeno uređene Google Maps na koje smo mahnito spremali sve destinacije koje bismo voljeli posjetiti u budućnosti. Čini se da, dok ne zastanemo, nije nam jasno kuda smo zapravo krenuli. Pa ako je vjerovati mapama, to je Europa i to su lokacije koje su udaljene od užurbanih centara - mali gradovi i seoski turizam. Izbjegavamo gužvu i kaos, ali zadržavamo želju da to smještaj ima pet zvjezdica, da je namijenjen nježnoj masaži mozga, a sve to zaliveno rose vinom boje lososa. Pa, hej, neke kriterije moramo zadržati.

Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 1)
Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 2)

Avignon je najveći i glavni grad francuskog departmana Vaucluse, u regiji Provence-Alpes-Côte d'Azur i realno od ovako fantastičnog trokuta ne očekujemo ništa manje nego najbolje. Radi se o predivnom gradu koji plijeni pozornost, a Papinska palača i most na rijeci Rhône su pod zaštitom UNESCO-a. Na istom tragu je i smještaj koji se tamo nudi. Avignon Hôtel Particulier je mjesto zbog koga nam je na trenutak zastalo srce. Hotel je smješten u ogromnoj kući iz 19. stoljeća koja se nalazi samo na nekoliko koraka od Papinske palače, ali je ipak izdvojen, u mirnoj ulici do koje ne dopire vreva.

Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 3)
Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 4)
Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 5)

Kuća zauzima sveukupno 680 kvadratnih metara (kapacitet je 11 osoba) i u njoj se nalazi nekoliko apartmana, sunčana soba u kojoj se služi doručak i iz koje se može promatrati vrt, kao i velika biblioteka u kojoj se čuvaju naslovi iz područja umjetnosti i dizajna. Također, tu je i privatna kolekcija jedinstvenih umjetničkih djela i komada namještaja, uključujući i 200 originalnih akvarela, slika i gravura Avignona, koji su nastali u periodu od 17. do 19. stoljeća. Interijer je blago rečeno spektakularan, što ne čudi s obzirom na to da je jedan od vlasnika dizajner interijera koji je ovdje prikazao sve što zna. Naime, namještaj je kombiniran s toliko znanja i hrabrosti, da je moguće da vam, dok gledate fotografije, pobjegne i pokoji oduševljen uzdah (barem je nama bilo tako). Tu su sofe presvučene bijelim lanom, antikni kamin, Selleti lampa u obliku majmuna, plastični kaktus brenda Gufram i skulptura slona u prirodnoj veličini!

Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 6)
Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 7)
Ova vila u Avignonu izgleda kao ostvarenje svih naših maštarija, sigurni smo da ćete se i vi zaljubiti (фото 8)

Ono što je još posebno je vrt koji okružuje hotel, proteže se na 2500 kvadratnih metara, što ga čini najvećim privatnim vrtom u cijelom gradu. Zahvaljujući radu vrtlara to je pravi komadić raja gdje je svaka biljka na svojem mjestu. U tom vrtu postoji više 100 vrsta drveća i biljaka, a gostima je ostavljeno na volju da ga istražuju i pronađu idealno mjesto za uživanje. Lutajući kroz zelenilo mogu naletjeti na opremljene terase, stolčiće ispod raskošnih krošnji, a u hotelskom baru mogu pokupiti francuski sir i vino za istinsko provansalsko iskustvo. Odličan izbor za odmaranje je bazen u retro stilu, gdje su ležaljke tako pozicionirane da gledaju ravno u raskošno rastinje. Francuski old school glamur je ovdje u punom sjaju!

Leave a comment

više