Search

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi

Potpisuje ga slovenski Studio Kombinat

Tekst: E.G.


Image: Janez Marlot

Slovenski dizajnerski studio Kombinat, dobio je zadatak osmisliti multifunkcionalan stambeni prostor u glavnom gradu Austrije. Prva karakteristika stana su njegova prostranost (gotovo sto metara kvadratnih) i velika količina svjetlosti koja dopire do gotovo svih prostorija. Vlasnici stana imali su nekoliko zahtjeva, od kojih je najbitniji bio da najveća prostorija u stanu funkcionira kao hibrid. Točnije, jedna prostorija bi trebala služiti kao blagovaonica, ured, ali i neka varijanta dnevne sobe u kojoj se provodi većina vremena. Kako bi uspjeli u tome, srušili su jedan veliki zid i dobili više prostora.

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 1)

Veliki drveni stol prostire se gotovo duž cijele prostorije, a napravljen je tako da služi kao radni stol i stol za jelo. Stan je napravljen tako da u njemu prevladavaju većinom pastelne boje koje se savršeno nadopunjuju. Najveća prostorija donosi sivu, zelenu i rozu boju, a od materijala dominira drvo. Hodnik je većinom bijeli, s plavim i rozim dijelovima koji podižu cijeli prostor. Kupaonica je tipično bijela i elegantna, dok tamne boje prevladavaju jedino u spavaćem prostoru.

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 2)

Drugim riječima, ovaj se stan čini kao prototip životnog prostora o kakvom maštaju zaljubljenici u minimalistički skandinavski dizajn uz dodatak pastelnih nijansi. Uređen je tako da u njemu nema suvišnih komada namještaja, pa ni previše detalja, a s druge strane ostavlja vrlo ugodni i topli dojam. Možemo se zamisliti kako u njemu pijuckamo čaj tijekom kišnih jesenskih dana, radimo veliki ručak za prijatelje ili pak samo uživamo uz knjigu.

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 3)

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 4)

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 5)

Ovaj građanski stan u Beču izgleda kao raj za ljubitelje skandi dizajna i pastelnih nijansi (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više