Traži

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine

The Menhaden hotel smješten je na Long Islandu i već nas je na prvu osvojio genijalnim dizajnom!

Tekst: L.L.


Smješten na Long Islandu, hotel je inspiriran dugom ribarskom tradicijom pa je tako Kristen Pennesi, koja je hotel i dizajnirala, stvorila mjesto u kojem u jednakoj mjeri mogu uživati kako domaći, tako i turisti. Pennesi je odvjetnica koja se u projekt odlučila upustiti sa svojim mužem te arhitektom Tomom Pedrazzijem, koji su zatim, spojivši kreativne glave, stvorili mjesto na kojem bismo se i sami rado našli u baš svako doba godine. Ono što The Menhaden izdvaja od ostatka hotela koje u okolici možete pronaći su crno bijeli tonovi koji se provlače kroz sve prostorije, a zatim su tu i detalji poput visećih krletki s biljem, namještaj od ratana, al i onaj u sivim nijansama koji se idealno slaže s crno bijelim tonovima.

Hotel je inače nazvan po ribi karakterističnoj za ovo područje, a svi detalji koje su dizajneri koristili pri uređenju na neki način povezani su s Long Islandom. Tako ovdje možete vidjeti prazne boce u ulozi vaza, površine na kojima glavnu ulogu igraju cigle te potkove, a velik je dio prostora usko vezan i za ribarsku tradiciju mjesta.

 

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 1)

 

Tek jedan pogled na prostor i postat će vam jasno kako su glavna misao dizajnera bile čiste linije, jednostavan dizajn i tonovi koji se savršeno nadopunjuju pa su tako prizemlje hotela i lounge dio idealni za apsolutno opuštanje bez skretanja pažnje na nepotrebne detalje. Također, ono što svakako upada u oko su jednostavni, originalni crteži na zidu u, naravno, crno bijelim tonovima. Motivi bilja i cvijeća tako su dobili sasvim novo značenje kada je u pitanju ovaj interijer.

Restoranski dio je podijeljen na dva dijela te tako u jednom možete uživati u opuštenoj atmosferi na dugačkom šanku, dok je drugi dio, onaj u kojem su stolovi napravljeni od elegantnih mramornih ploča, rezerviran za nešto otmjenije večere. Sobe u hotelu su, pak, neka potpuno druga priča. Prostrane i svijetle, u pretežito bijeloj boji s dodacima kao što su moderne fotelje od ratana, s tek pokojim crnim detaljem, čine se kao idealnim mjestima za apsolutni odmor. Tako su, primjerice, dizajneri za kupaonski pod odabrali crne pločice u zanimljivom uzorku  dok je ostatak kupaonice u bijeloj boji što prostor čini čistim, prostranim i baš onakvim kakvim zamišljamo savršenu kupaonicu.

Osim interijera, tu je i divna, ogromna terasa s pogledom na obližnju luku s iznimno zanimljivim namještajem te bar s koktelima u kojem gosti mogu odahnuti nakon cijelodnevnog istraživanja Long Islanda.

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 2)

 

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 3)

 

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 4)

 

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 5)

 

Ovaj hotel osvojio nas je crno bijelim tonovima i mjesto je na kojem bismo rado proveli baš svako doba godine (фото 6)

Napišite komentar

više