Search

Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna

Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna

Tekst: BURO.

S klincima je lako. Kad ih pitate s čim će se danas baviti velike su šanse da će vam odgovoriti “igrat ću se”, a tek godinama kasnije će to prekrivati s velikim rečenicama, obvezama i “oh tako sam umorna, život je težak” stavom. I nama odraslima je povremeno potrebna igra, zabava bez previše smisla, a kako to vjerojatno ni ove godine nećemo dobiti na način kako smo navikli, možda je vrijeme da igru pronađemo u drugim formama. Za nas odrasle ne postoji Disneyland, ali ponekad tu čaroliju pronađemo na neočekivanim mjestima kao što je ovaj hotel u Parizu.

Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 1)
Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 2)
Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 3)

Hotel La Défense je smješten u visokoj staklenoj zgradi u srcu pariškog biznis okruga, a svojim interijerom totalno odudara od toga. Štoviše, dizajner Oscar Lucien Ono osnivač studija Maison Numéro 20 je poprilično „opustio ruku“ prilikom projektiranja ovog mjesta. Na neki način to je svojevrsni hommage radu i estetici Ettorea Sottsassa. Oscar je uredio 151 sobu, 16 apartmana i javne prostorije i to u zabavnom, šarenom stilu uz pregršt geometrijskih motiva. Kako bi sve bilo savršeno uklopljeno, sam je dizajnirao drveni namještaj, ali i ukrase kao što su tepisi, ogledala,stolići i taburei. Otkačen i vibrantan ovaj hotel otkriva nova iznenađenja iza svakog ugla.

Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 4)
Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 5)
Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 6)

Pruge, ključni motiv Memphis stila ovdje je iskorišten na zavjesama, jastučićima, kao i na pojedinim zidovima. Oscar je s namjerom kombinirao šire i tanje pruge kako bi dodao još „vizualne energije“ prostoru. Kako kaže tajna je u balansu i odupiranju težnji ka pretjerivanju. Također, kombinirao je sirove, neobrađene materijale, s onim finim i skupim. Tako se u okviru iste prostorije pojavljuju mramor, koža, bakar i drvo čime je postignut utisak harmonije, a rezultat te igre je dizajn koji je udoban, ali elegantan, poznat, ali sofisticiran.

Ovaj hotel je Disneyland za sve ljubitelje dizajna (фото 7)

Komadi zaobljenih rubova su također jedna od odlika Memphis pokreta, u zato je na ovom mjestu skoro sve kružnog oblika, od tepiha do kauča. Čak su i kupaonice u sobama uređene u otkačenom stilu, a za uređenje su upotrijebljene grafičke keramičke pločice u žutoj i ružičastoj boji kako bi se dodalo još dinamike. Na podu se nalaze pločice asimetričnih oblika, koje cijeloj priči daju art notu. Dizajner je osmislio posebna okrugla ogledala kako bi sve djelovalo još zabavnije. Dok se ne uputimo u francusku prijestolnicu razmišljamo da u svom domu napravimo dva stupa nalik onima u hotelskom lobiju. Što kažete na tu ideju?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više