Search

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo!

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo!

Tekst: BURO.


Dizajn prodire u sve pore našeg života, pa ni sport nije izuzetak i moramo priznati da nas ta tendencija baš veseli. Izgleda da ćemo u skoroj budućnosti zaboraviti na sportske centre koji su natrpani, tamni, ispunjeni čudnim bojama i motivacijskim porukama ispisanim u još čudnijim fontovima. Realno, ova mjesta ne da nisu djelovala primamljivo i utjecala na našu motivaciju, nego upravo suprotno - činila su da od fizičke aktivnosti bježimo glavom bez obzira. Naravno, treninzi bi nam trebali predstavljati užitak i dio rutine posvećene zdravlju, zato uživamo u otkrivanju sportskih centara koji su vrlo funkcionalni, a izgledaju tako, tako dobro. Posljednje mjesto u ovom nizu je boutique joga studio u Berlinu "Original Feelings".

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 1)
Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 2)
Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 3)

Ako ste ikada prakticirali jogu, bliski su vam koncepti disanja i kontinuiranog pokreta. Upravo je taj flow u središtu pažnje u ovom studiju budući da je poslužio arhitektima iz biroa Some Place kao osnovna nit inspiracije. Studio se prostire na 300 metara kvadratnih i u njemu je ideja flowa iskazana kroz zamućene granice između različitih zona, ali i kroz upotrebu laganih materijala kao što su tekstil i konoplja.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 4)

Kada klijenti kroče u prostor odmah nailaze na veliku recepciju gdje dominira stol za koji se u budućnosti planira da povremeno preuzme i ulogu šanka. Zatim je tu dugačka valovita sofa koja je inspirirana dizajnom „Terrazza“ koji je Ubald Klug osmislio za De Sede još sedamdesetih. Sofa zapravo prati zakrivljenost oslikanog paravana koji služi kao granica između svlačionice i prostorija za vježbanje.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 5)

Paleta boja je ograničena, ali emitira radost. Fokus je prebačen na teksture koje su nastale kao suradnja između dva umjetnika. Recepciju i malu fontanu napravila je Yasmin Bawa koja je posebnim procesima postigla da ti elementi izgledaju kao da su dio neke pećine. Veliki paravan koji zaklanja ormariće oslikao je mladi umjetnik iz Beča Denise Rudolf Frank. Kako je prostor osmišljen i realiziran u trenutku kada je korona već zavladala planetom, klijentima je planski ostavljeno dovoljno prostora kako bi se ispoštovali svi protokoli o sigurnosti. Ipak, arhitekti su željeli stvoriti prijateljsko mjesto koje će nadživjeti zdravstvenu krizu i postati omiljeno mjesto jogina u Berlinu. Ne sumnjamo u to.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više