Search

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza

Projekt tvrtke "Urbane ideje"

Tekst: E.G.


Image: PR

Predmet ovog projekta bila je rekonstrukcija stambenog prostora na drugom katu višestambene zgrade u samom srcu grada Zadra (Obala kneza Branimira), odnosno transformacija postojeće četverosobnog stana u dva manja; veći, dvosobni stan (površine 91 kvadratnih metara) i manji, jednosobni stan (površine kvadratnih metara), sa zajedničkim ulaznim hodnikom.

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza (фото 1)

Oba stana koncipirana su oko otvorenih i prozračnih dnevnih prostora, koje čine boravak, kuhinja i blagovaonica na koje se vežu balkoni (po dva u svakom stanu). Veći stan je orijentiran primarno na jugozapad, te se iz dnevnog boravak, blagovaonice i master bedrooma pruža uistinu spektakularan pogleda na bedeme stare gradske jezgre na poluotoku. Manji stan je orijentiran  na sjeverozapad, a sjedeći na njegovoj terasi uživa se u vizuri na sjeverni dio poluotoka i toranj crkve sv. Donata.

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza (фото 2)

Unutrašnjost stanova na drugom katu zamišljena je u luksuznom eklektičnom stilu, kojim dominiraju kombinacija bijele boje sa sivim i pastelnim tonovima, obogaćena zlatnim i crnim detaljima. Raskošna visina stropova u ovoj zgradi od 330 centimetara, u dnevnim prostorima je dodatno akcentirana izvedbom knauf spuštenog stropa s obodno smještenom led rasvjetnim trakama, kojima se postiže efekt lebdećeg stropa.

 

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza (фото 3)

 

Ovaj očaravajući stan u Zadru donosi novu definiciju luksuza (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više