Search

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled!

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled!

Tekst: BURO.

Ako vam je potrebna injekcija optimizma i dobrog raspoloženja onda je ovaj interijer kao stvoren za vas! Radi se o stanu u Beogradu iza čijeg uređenja stoji biro Pujo. Biro je inspiraciju pronašao u organskim formama i Mid Century Modern stilu u kombinaciji s veselim bojama i printevima. Kao rezultat je tu prostor koji naprosto mami osmjehe. Kada zatvore vrata iza sebe, ukućani ostavljaju sivu svakodnevicu i ulaze u stan koji kao da poručuje „bit će sve u redu“.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 1)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 2)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 3)

Jasno se vidi da arhitekti biroa Pujo vole dobiti priliku da istražuju, da isprobaju nešto novo i drugačije. Polazna točka prilikom dizajniranja ovog stana su boje, pa su kreirali laganu, nježnu i opojnu unutrašnjost. Kolorit i način primjene boja daje originalnost cijelom dizajnu.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 4)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 5)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 6)

Obilje plavičasto zelenih nijansi stvorila je zaista moderan i jedinstven interijer prebacujući nas u južne zemlje ispunjavajući zrak mirisom prirode i čineći ovaj prostor privlačnim. Kombiniranjem tirkiznih tonova, boje lososa i dezena prirodnog bijeljenog drveta dobivena je skladna koloritna kompozicija koja pruža egzotičnu atmosferu. Hladne i tople nijanse u kombinaciji daju balans, ali i podižu energiju.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 7)

U prostoru dominiraju lukovi kakvi su se od davnina koristili, prije svega zbog nosivosti velikih masa, a potom zbog estetike. U prostoru dominiraju forme koje teku jedna iz druge i time se postiže dojam kontinuiteta i omekšavaju se rigidni ravni potezi. Iz dnevne sobe se kroz dva koloritna portala prolazi u različite dimenzije. S jedne strane tu je prolaz ka radnom prostoru gdje prevladavaju elementi lukova i time povezuju prostorije svojom jednostavnom formom koja teče kroz čitav stan. Naspram njega se nalazi hodnik koji vodi ka zoni za spavanje.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 8)

Ipak, srce ovog stana je dnevna soba povezana s kuhinjom, koja izgleda kao prava vizualna poslastica! Dio za sjedenje je obojen bojama iz neutralne palete, a sve je podređeno udobnosti i opuštajućoj atmosferi, dok je nasuprot sofe šank koji se nastavlja u dio za objedovanje, on je kompletno „obučen“ u terrazzo print, a isti print se ponavlja u kuhinji na zidovima gdje je kombiniran s nježnom rozom bojom i plavom kakva se prostire kroz čitav stan. Uz zlatne detalje od mesinga ovaj dio djeluje i još elegantnije.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 9)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 10)

Fluidno, nenametljivo i ženstveno su odrednice ovog prostora, a jedina prostorija u kojoj vladaju ravne linije je walk in ormar u kojem staklena vrata daju kompletnu preglednost sadržaja polica. A kako bi se povezao s ostatkom interijera tu su velike kružne ručke na vratima ormara. I time se zatvara savršen krug.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 11)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 12)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 13)
više