Search

Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer

Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer

Tekst: BURO.


Lako je urediti ogromne kuće, u kojima je dovoljno negdje u interijer ubaciti neki ikonički dizajnerski predmet, ali istinska snaga i domišljatost arhitekata se otkriva u borbi s mikro prostorima u koje trebaju implementirati sve potrebno za život i pritom prostor napraviti lijepim. U toj misiji je uspjela mađarska arhitektica Edit Satori čiji je studio projektirao stan od 24 metra kvadratna za mladi par u Budimpešti.

Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer (фото 1)
Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer (фото 2)

Stan je smješten u staroj zgradi i zbog toga je strop načinjen od cigli ostavljen u originalnom stanju u dijelu kuhinje. To je jedini stari element stana dok je sve ostalo suvremeno i izvedeno u raznim bojama kako bi prostor djelovao kao jedna vesela cjelina. Kuhinja u zelenoj boji je ustvari jedan veliki ormar gdje su skriveni kuhinjski aparati, a dio prostora je odvojen i kao hodnik kod ulaznih vrata. Tu je i mali okrugli stol za ručanje u bistro stilu s bijelom Panton stolicom koja toj zoni daje razigrani šmek.

Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer (фото 3)

Dnevni boravak koji je samo zona kao i sve u ovom stančiću, udaljen je samo pola metra. Za svaku zonu u stanu je korištena druga boja u uređenju te je iza crno bijelog kauča i pastelnog stola smješten prostor za spavanje koji je dio ormara rađenog po mjeri. Kako bi iskoristili cijelu širinu kreveta koji je diktirao dimenzije tog dijela, u ormarima postoje dijelovi na izvlačenje kako bi bio iskorišten svaki milimetar ovog malog prostora.

Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer (фото 4)
Ovaj stan od 24 kvadrata je dobitnik nagrade za najbolji interijer (фото 5)

Iako savjeti za uređenje malih interijera često nalažu da u prostoru treba izbjegavati korištenje jakih boja i printova, Edit ih je zanemarila te je na zid postavila veliku tapetu s motivom iz prirode, a kao kontrateza tu su zavjese crvene boje. Njen rizik se itekako isplatio te je zbog ovog stana postala ponosna vlasnica Big See Grand Prix nagrade za najbolji interijer.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više