Search

Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično

Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično

Tekst: BURO.


Zamislite život na brodu cijele godine... Svi ti spektakularni zalasci iznad vode, pejzaži koji se smjenjuju, pa stvarno se ne bismo bunili! Postoji grupa sretnika koja je uspela kupiti stan na najvećem rezidencijalnom brodu MS The World i svatko je svoj apartman uredio u skladu s vlastitim potrebama. Danas vas vodimo u jedan fantastičan stan na tom brodu gdje je biro arhitekta iz New Yorka Michaela K. Chena odradio odličan posao s interijerom koji je vrlo funkcionalan i vizualno povezan s mjestom gdje se nalazi.

Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 1)

Brodovi i jahte su uvijek zanimljivi za promatranje dizajn trikova jer je na tim mjestima svaki kvadratni metar važan i neophodno je da bude dobro iskorišten i skoro sve je multifunkcionalno. Od toga su arhitekti krenuli i u ovom slučaju. Kreveti su skriveni u zidovima, ploča stola se također može podići i jednostavno zakačiti, rasvjetna tijela su skrivena, a svi kućni aparati su integrirani kako bi sve izgledalo besprijekorno i uredno. Projekt je prigodno nazvan „Pied-à-Mer“.

Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 2)
Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 3)
Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 4)

Naravno, najbolji dio ovog stana jeste zid u staklu koji vodi na balkon odakle ukućani mogu uživati u pogledu na more. Ipak, sada jednako dobro izgledaju i ostali dijelovi. U srcu ovog projekta je fascinacija nautičkim dizajnom, modularna organizacija prostora, kao i maksimalna iskorištenost. Pri projektiranju Chen se vodio Le Corbusierovom izjavom da dom treba tretirati kao „mašinu za život“. Također se inspirirao radom Gio Pontija na kruzerima kao i ikoničnom vilom E-1027 na jugu Francuske gdje je Eleen Gray kombinirala prirodne materijale i glatke površine.

Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 5)
Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 6)
Ovaj stan smješten je na najvećem brodu na svijetu i izgleda apsolutno fantastično (фото 7)

Što se namještaja tiče, nema ga puno, a radi se o suvremenim i vintage komadima kao što su Wittmann sofa presvučena plišom kompanije Holland & Sherry, Pierre Thielen stolice u kombinaciji kože i nerđajućeg čelika. Svi elementi su pravljeni po mjeri, a oba kreveta su Ladenstein. Aluminijski stol je izradio Rush Design, pored toga sitni komadi nose potpise dizajnera kao što su Faye Toogood, Michael Anastassiades i Konstantin Grcic. „Pied-à-Mer“ je zaista savršen primjer koliko se toga može postići promišljanjem, i kako i minimalizam izveden u toplim i jakim nijansama može djelovati udobno i privlačno. Sjajno!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više