Search

Ovako će izgledati nova moderna kuća na plaži u Jadranovu

Ovako će izgledati nova moderna kuća na plaži u Jadranovu

Jadranovo Beach House


Image: Vizualizacije

Malo ribarsko mjesto pored Crikvenice postat će bogatije za jednu modernu kuću na plaži s kategorizacijom od četiri zvjezdice

Jadranovo Beach House je kuća za odmor sa četiri zvjezdice, s bazenom i četiri spavaće sobe koja će krajem 2017. godine niknuti uz plažu u mjestu Jadranovo u blizini Crikvenice. Projekt, koji se inače proteže na čak 260 četvornih metara, jest rezultat izrazito izazovnog i strmog terena parcele, što se najbolje vidi u presjeku, te isto tako izazovnog i dobrog dijaloga s investitorima. Pri projektiranju posebno se obratila pažnja na upotrebu obnovljivih izvora energije kao što je ugradnja solarnih panela i sustava dizalice topline te na energetsku učinkovitost dizajnom fasade. Kuća je pored plaže, do koje vodi kratki pješački put i pokušalo se maksimalno iskoristiti značajke lokacije i otvoriti prema prekrasnim pogledima na more.

Ovako će izgledati nova moderna kuća na plaži u Jadranovu (фото 1)

S pješačkog puta pristupa se na vanjsku otvorenu terasu u razini suterena, pogledi su usmjereni na plažu, privatnost korisnika štite krošnje drveća i sama kuća, a za kišnih dana druženje se može nastaviti u konobi. U prizemlju ulazni prostor je višenamjenski i koristi se kao dodatni dnevni prostor s pristupima u spavaće sobe s kupaonicama i vodi prema etaži prvog kata. Pogledi u prizemlju već su otvoreniji i iz kreveta se može uživati u pogledu na otok Krk. Na prvom katu, osim spavaćih soba, nalazi se glavni dnevni prostor kuće. Prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka otvaranjem kliznih stijena proširuje se na prostor natkrivene terase i balkona koji ujedno služe i kao strehe. Pogledi s ove etaže pažljivo su kadrirani prozorskim otvorima i zaštitom od sunca.

Ovako će izgledati nova moderna kuća na plaži u Jadranovu (фото 2)

Na sjeveru i istoku otvori su manji i pozicionirani tako da štite privatnost i od bure, a na jugu i zapadu korisnik u potpunosti može uživati u pogledu na Jadranovo, more, Krk i Krčki most koji noću svojim osvjetljenjem daje poseban šarm mjestu. Krovna terasa je u potpunosti namijenjena uživanju. Osim što se s terase pruža zadivljujući pogled na cijeli Kvarner i Učku, elegantnim mostom čelične konstrukcije dolazi se do sunčališta i bazena. Bazen i sunčalište svoju poziciju duguju slojnicama terena i također veličanstvenim vizurama te su uz kuću poseban doživljaj. Etaža se povremeno koristi i za dnevne i noćne koktel zabave s prijateljima.

Autor/arhitekt: Berislav Biondić, dipl.ing.arh.
Suradnica: Rea Vidović, mag.ing.arh.
Slike/fotografije/vizualizacije: Robert Bodiš, dipl.ing.arh., Berislav Biondić, dipl.ing.arh.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više