Search

Ovako će izgledati novi paviljon Galerije Serpentine

Ovako će izgledati novi paviljon Galerije Serpentine

Danski studio BIG otkrio projekt

Tekst: A.P.


Studio Bjarke Ingels Group otkrio je izgled novog paviljona poznate londonske Galerije Serpentine

Bjarke Ingels i njegov tim javnosti su predstavili prve rendere novog paviljona Galerije Serpentine koji će u svom sjaju biti predstavljen početkom ljeta. Projekt ispituje koncept kontrasta kroz formu i vizualni dojam. Naime, paviljon je osmišljen kao zupčasta struktura nalik na naslagane ledene blokove koja će zahvaljujući upotrebi pleksiglasa i ostalih prozirnih materijala, mijenjati svoj izgled ovisno o kutu gledanja. Arhitekti su projekt usporedili s "rastvorenim" zidom koji u svojoj unutrašnjosti krije 290 kvadrata prostora u kojem će posjetitelji moći promatrati paviljon iz drugačije perspektive. 

Serpentine

Related articles

Buro 24/7 Selection

više