Search

Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu

Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu

Port 9 Resort


Image: PR

Kaliterna arhitektura potpisuje jedinstveni luksuzni resort u Korčuli, koji će svoja vrata prvim gostima otvoriti već iduće ljeto...

Smješšten u mirnoj uvali, na otoku i u gradu Marka Pola - Korčuli, okružen je i protkan bujnom mediteranskom vegetacijom. Ovdje će vam hladovinu pružžiti kroššnje stoljetnih stabala, dok se opuštate s pogledom na prekrasno Jadransko more, iznad kojeg se uzdiže poluotok Pelješac. Port 9 Resort je idealan odabir za sve one koji traže mjesto koje će ih inspirirati i u kojem će, kroz nove aktivnosti, dožživljaje i okuse ponovno otkriti ono ššto zaista vole. Misao vodilja bila je stvoriti oazu u kojoj će ljudi pobjeći od užžurbane svakodnevice i priušštiti si odmor koji će im omogućiti da se posvete sebi i onome ššto ih čini sretnima i ispunjenima.
Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 1)
Port 9 Resort, do sada poznat kao odmarališšte Bon Repos, prepoznatljivo je turističko odrediššte u kontinuitetu, još od 20-tih godina proššlog stoljeća, kada je u prekrasnoj Uvali Šškoljki sagrađen ljetnikovac obitelji Andreis. On se i dalje nalazi u središšnjem dijelu resorta te će se preurediti u modernu luksuznu vilu, čija će udobnost i raskošš malo koga ostaviti ravnoduššnim. Novo ime predstavlja poveznicu Port-Korčula kao sigurna luka, još od antičke Grčke, preko najbitnije venecijanske luke na srednjodalmatinskim otocima, pa sve do današnjih dana, dok 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru (Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula svih svetih, Mali Revelin, Forteca).
Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 2)
U sklopu resorta, uz sami ljetnikovac nalaze se i 4 paviljona s ukupno 170 soba, tri restorana, lounge i caffe barovi, centralni trg s trgovinama, te boutique hotel iz 30-tih godina 20. stoljeća, s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti. Resort će imati vodene atrakcije za najmlađe, dok će odrasli moći užživati u modernom infinity bazenu.
Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 3)
Resort će u potpunosti biti odraz destinacije, što se prožižma kroz eksterijer i interijer. Resort je ujedno odraz Korčule - drvo i kamen prožeti su kroz eksterijer i interijer, na zidovima se diskretno naziru stare karte korčulanskih kamenoloma ili nacrti buške i gajete, a goste će dočekati okusi arancina i klašuna ili mirisi ružmarina i lavande u spa centru.
Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 4)
Obiteljski odmor, romantični vikend u dvoje ili ukoliko ste željni avanture i aktivnog sportskog odmora, Port 9 Resort će vam pružžiti nezaboravno iskustvo koje ćete ponijeti sa sobom kući. Bogatstvo ponude i različitih sadržaja činit će ga potpuno jedinstvenim. Kroz autentična iskustva, lokalnu hranu, prekrasne plažže, wellness duha i tijela, zeleni pristup u svim segmentima gosti će otkrivati zaboravljene korčulanske svjetove - svjetove brodograditelja i kamenoklesara, drevne grčke Korkyre Melaine, svijet bratovština i Marka Pola. Posebnosti Korčule na ovom će se mjestu pretvoriti u jedinstvena iskustva za goste.
Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 5)
Spomenimo i kako je riječ o investiciji grupacije HTP Korčula d.d., vrijednoj preko 50 milijuna kuna. Ona je dio ukupnih planiranih ulaganja, kojima je obnovljena većina smješštajnih kapaciteta ove grupacije, te su postignute razine hotela 4 ili više zvjezdica. Za brend strategiju koja obuhvaća priču o brendu, ime i slogan zaslužna je brending agencija Brandoctor. Otvorenjem Port 9 Resorta predviđenim za lipanj 2017., Korčula postaje nezaobilazna top destinacija na Jadranu, kojoj se ponovno vraća stari, zaslužženi sjaj.

Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 6)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 7)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 8)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 9)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 10)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 11)Ovako će izgledati novo jedinstveno mjesto za odmor na Jadranu (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više