Search

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama

S potpisom arhitektonskog studija Mikelić Vreš


Image: PR

Gotovo deset godina nakon prve nagrade na natječaju, projekt malog hotela iza kojeg stoji zagrebački studio MVA Mikelić Vreš Arhitekti, krenuo je u razradu...

Gotovo 10 godina nakon prve nagrade na natječaju projekt malog hotela krenuo je u razradu. Smješten uz splitsko kupalište Bačvice hotel se sastoji od 24 smještajne jedinice s pratećim sadržajima. Jasna vertikalna organizacija prostora podržana je centralnim otvorenim stubištem koje vizualno povezuje sve etaže. Zajednički prostori prizemlja slobodno su organizirani oko tri čvrste servisne jezgre i izravno povezani s vrtom koji je ispunjen autohtonim mediteranskim biljkama.

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 1)

Hotel je oblikovan kao kompaktni volumen s dvojakom pojavnošću - prema ulici i gradu kao monolitni blok od bijelog uglačanog kamena, a prema vrtu i moru kao lagan, polutransparentan volumen s opnom od bijelog perforiranog metala. Ova polupropusna opna služi kao zaštita od osunčanja i podržava rast biljaka penjačica, provlačeći tako motiv vrta kroz sve etaže.

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 2)

Interijer se temelji na upotrebi sirovih materijala - betona, drva i bakra kojima su suprotstavljeni fragmenti zelenila i pokretnog namještaja te strateški postavljene zrcalne plohe. Dvojnost u oblikovanju provedena je i u smještaju - sobe orijentirane prema uvali i vrtu nude prozračnu i treperavu atmosferu, a preostale sobe su zasićenijeg karaktera s vizurama prema gradu. Kako u cijelosti izgleda projekt novog hotela na splitskim Bačvicama provjerite u nastavku.

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 3)

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 4)

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 5)

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 6)

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 7)

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više