Traži

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama

Ovako će izgledati novi hotel na splitskim Bačvicama

S potpisom arhitektonskog studija Mikelić Vreš


Fotografija: PR

Gotovo deset godina nakon prve nagrade na natječaju, projekt malog hotela iza kojeg stoji zagrebački studio MVA Mikelić Vreš Arhitekti, krenuo je u razradu...

Gotovo 10 godina nakon prve nagrade na natječaju projekt malog hotela krenuo je u razradu. Smješten uz splitsko kupalište Bačvice hotel se sastoji od 24 smještajne jedinice s pratećim sadržajima. Jasna vertikalna organizacija prostora podržana je centralnim otvorenim stubištem koje vizualno povezuje sve etaže. Zajednički prostori prizemlja slobodno su organizirani oko tri čvrste servisne jezgre i izravno povezani s vrtom koji je ispunjen autohtonim mediteranskim biljkama.

Hotel je oblikovan kao kompaktni volumen s dvojakom pojavnošću - prema ulici i gradu kao monolitni blok od bijelog uglačanog kamena, a prema vrtu i moru kao lagan, polutransparentan volumen s opnom od bijelog perforiranog metala. Ova polupropusna opna služi kao zaštita od osunčanja i podržava rast biljaka penjačica, provlačeći tako motiv vrta kroz sve etaže.

Interijer se temelji na upotrebi sirovih materijala - betona, drva i bakra kojima su suprotstavljeni fragmenti zelenila i pokretnog namještaja te strateški postavljene zrcalne plohe. Dvojnost u oblikovanju provedena je i u smještaju - sobe orijentirane prema uvali i vrtu nude prozračnu i treperavu atmosferu, a preostale sobe su zasićenijeg karaktera s vizurama prema gradu. Kako u cijelosti izgleda projekt novog hotela na splitskim Bačvicama provjerite u nastavku.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više