Search

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru

Potpisuje Studio Geci


Image: PR

Po uzoru na svjetske destinacije i Hrvatska će dobiti jedan zanimljiv kompleks za sve ljubitelje sporta, rekreacije, zdrave hrane i raznolikih programa detoxa, mršavljenja i vraćanja u formu...

Na lokaciji oko jezera među obroncima Gorskog kotara smjestio se lokalitet koji će obuhvaćati sve sadržaje potrebne za boravak (i oporavak) osoba koje za sebe žele pronaći mir i spokoj s obzirom na ubrzani život koji svi vodimo. Arhitektica Edita Geci koja potpisuje projekt, inspiraciju je pronašla u resortima sličnog tipa koji postoje u Europi i svijetu, no još uvijek ne i u Hrvatskoj, gdje osobe koje će boraviti u kompleksu imaju priliku posvetiti se zdravlju, te svom duhovnom i fizičkom tijelu. 

Razni programi omogućit će im tako prehranu kontroliranu uz pomoć nutricionista, baziranoj na namirnicama iz organskog uzgoja s lokaliteta, a svi programi će se kreirati individualno. Kapacitet od 100 osoba predviđa centralne smještajne jedinice u hotelu, a za one koji požele mogu unajmiti i bungalov za dvije do četiri osobe i to sa svojim privatnim sadržajima, koji će im biti na raspolaganju. 

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 1)

Na samom jezeru nalazit će se jedan malo atipični wellness tik uz same slapove i postojat će mogućnost kupanja u rijeci ispred wellnessa, kao i masaža pod prirodnim slapovima. Uz to, naravno, postojat će i svijet sauna koji se koristi u zatvorenim i otvorenim prostorima. Tendencija je prije svega produljiti sezonu na ljetne i zimske mjesece, stoga razni sadržaji omogućavaju posjetiteljima aktivnosti kroz cijelu godinu  uz pomoć kojih će se dovesti u formu ili pak paralelno koristiti prostore za odmor i antistres terapiju.

Uz mnoge sadržaje koji se nude, podršku će pružati i stručan medicinski i sportski tim, kao i razne kozmetičke usluge za njegu tijela. Posjetitelji će imati mogućnost osmisliti individualne tretmane prilagođene njima, ovisno o zdravstvenom stanju organizma i željama.

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 2)

Kada su pitanju vanjski sadržaji, iz arhitektonskog Studija Geci koji potpisuje ovaj famozan projekt, ističu prije svega nordijsko trčanje čija staza od 1,5 km će biti najdulja i jedina u Hrvatskoj, zimsko klizalište i vanjski bazeni, dječja igrališta, spomenuti vanjski svijet sauna i wellness uz jezero. Gostima ovog kompleksa će na raspolaganju biti i tereni za tenis i sport u prirodi, kao i prostor za vjenčanja te razne mikrolokacije za odmor i opuštanje. Kako je zamišljen cijeli projekt provjerite sami u nastavku...

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 3)

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 4)

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 5)

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 6)

Ovako će izgledati novi zdravstveno-rekreacijski centar u Gorskom kotaru (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više