Search

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici

Blok Bužanova projektirao je arhitektonski studio 3LHD

Urednik: L.M.F.


Image: Jure Živković

Blok Bužanova je novi stambeni blok smješten u centru Zagreba, na pet minuta pješačke udaljenosti od Kvaternikovog trga, u mirnoj zelenoj ulici nadomak gradske vreve. Arhitektonski koncept zgrade za koji je zaslužan zagrebački studio 3LHD prati ideju jednostavnosti donjogradskih zagrebačkih blokova. Blok Bužanova spoj je dvaju volumena na uglu dvije mirne i zelene urbane ulice, a krasi ga klasična elegancija i proporcija otvora. Konstrukcija zgrade, s nosivim fasadnim okvirima i stubišnim jezgrama, omogućila je fleksibilne tlocrte - stanovi nude veliku mogućnost prilagodbe željama stanara. Veliki prozorski otvori, okviri u pravilnom rasteru, glavni su element arhitektonskog oblikovanja fasade. Ideja je bila napraviti što veće otvore koji objedinjuju sve prozore i loggie, interijeru daju mnogo prirodnog svijetla i otvaraju pogled prema zelenilu u okolišu. Jednostavnost oblikovanja naglašena je upotrebom samo dva materijala na pročelju - velikih aluminijskih ostakljenih okvira i ispuna keramičkim pločama.

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 1)

Projekt prije svega nudi kvalitetniji standard stanovanja, koji osim prostranih stanova i velikih prozorskih otvora ima dodatne sadržaje. Prizemlje je javnog karaktera, s trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima te izdvojenim ulaznim lobbyjima stambenih prostora. Svaki od četiri ulazna prostora oslikan je muralom odabranog mladog hrvatskog umjetnika (a oni su Jelena Bando, Miron Milić, Mario Kolarić, Ena Jurov), kako bi se dodatno doprinijelo posebnom doživljaju stanovanja. U podzemnu etažu smještena je garaža kapacitirana za sve stambene i poslovne sadržaje u zgradi, zajedno s ostalim servisnim i tehničkim prostorima te spremištima.

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 2)

Konstrukcija omogućuje prilagodbu tlocrta stanova željama stanara. Struktura im je raznolika, najmanji imaju 75 metara četvornih, a najveći penthouse 220. Svaki stan ima vanjske otvorene prostore - loggiu, balkon ili terasu za uživanje u miru i zelenilu koji zgradu u potpunosti okružuju. Velike panoramske staklene stijene na fasadi omogućuju komunikaciju s okolišem i uživanje u pogledu iz interijera. Oprema stanova je visoke kvalitete kako bi se osigurala maksimalna ugodnost stanovanja. Kako izgleda ovaj jedan od najtraženijih i najluksuznijih stambenih kompleksa u Zagrebu donosimo u sklopu članka...

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 3)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 4)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 5)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 6)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 7)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 8)

Ovako izgleda jedan od najluksuznijih stambenih blokova u Zagrebu, a oslikali su ga hrvatski umjetnici (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više