Search

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera

Tekst: BURO.


Zaista je malo stvari bolje od onog osjećaja kada se sklupčate kod kuće uz coffee table knjigu koja vam je tek stigla. Da, i Instagram i Pinterest su sjajan način da se inspirirate i vidite novosti u svijetu interijera, ali ima nešto zbilja čarobno i umirujuće u knjizi koja je ispunjena slikama interijera, savjetima za dekoraciju i prelijepim pričama. Zato smo vam pripremili mali pregled novih knjiga koje su tek izašle, a u čijem fokusu je dizajn. Tu su knjige poznatih dizajnera kao što su Beata Heuman i Amber Lewis, ali i omiljenih blogera i instagramera kao što su Lisa Dawson i Frida Ramstedt. Proveli smo dosta vremena kod kuće u proteklom periodu i svi ovi naslovi su kao stvoreni da osmislite i kreirate svoj dom iz snova. Uživajte!

OASIS: MODERN DESERT HOME, IO TILLETT WRIGHT

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 1)

 

Kreativce goli pejzaži pustinje privlače magičnom silom, oni su vrlo inspirirani ekstremnim uvjetima života što dokazuju kuće koje grade u pustinjama. U knjizi „Oasis“ umjetnik iO Tillett Wright zabilježio je kako taj život izgleda, a naglasak je na jednostavnosti, ljepoti i konekciji s prirodom. Tu su kuće u klasičnom stilu kakve je kuća Georgie O’Keefe u Novom Meksiku, ali i moderne kao što je solarna kuća Michaela Barnarda u Marfi. Fotograf Casey Dunn odgovoran je za slike, sve zajedno će vas transportirati do tih opuštajućih mjesta gdje je sve podređeno stvaranju balansa, a stil i funkcija nisu suprotstavljeni, naprotiv.

MADE FOR LIVING, AMBER LEWIS

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 2)

 

Dizajniranje atmosfere u prostoriji je zapravo dekor igra. Što više miješate elemente, jastuke, dekorativne predmete, printeve i rasvjetu, to će sve djelovati ugodnije. Ključ je da pogodite mjeru koja je vama taman. Amber Lewis je poznata po svom eklektičnom pristupu dizajnu i ona je odlučila da kroz svoju novu knjigu pomogne svima da nauče kako se uklapaju elementi u interijeru. Tu su savjeti za sve: od toga kako izabrati pravu nijansu za zidove, preko uklapanja uzoraka, do inovativnih ideja. Amber će vam pomoći da dizajnirate lijep dom koji je namijenjen svakodnevnom korištenju.

RESOURCEFUL LIVING, LISA DAWSON

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 3)

 

Često se pokaže da renoviranje doma pored visoke cijene stiže i s velikom količinom otpada. Zbog toga je blogerica Lisa Dawson napisala knjigu u kojoj predlaže kako da dekoriramo dom predmetima koje već posjedujemo, ali i kako da kupujemo vintage komade i to kroz opsežan vodič za kupovinu već korištenih stvari. Lisa je odlučila da sa svijetom podijeli zabavne i kreativne načine kako da vaš prostor izgleda trendi, ali sve to kroz prizmu održivosti.

THE INTERIOR DESIGN HANDBOOK, FRIDA RAMSTEDT

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 4)

 

Frida Ramstedt je osnivačica Trendensera, jednog od najpopularnijih skandinavskih blogova o dizajnu. Ona vjeruje da je bitnije da razmišljamo o tome kako dekoriramo dom, od fokusiranja na same predmete koje unosimo u prostor. Danas znamo mnogo o trendovima, namještaju, detaljima, a Frida kroz ovu knjigu poziva čitatelje da se posvete bazičnim principima koji stoje iza interijera i dekoracije – što zapravo izgleda dobro i zašto to uopće izgleda dobro. „The Interior Design Handbook“ donosi pravila ukratko, od toga što su zlatni rez i Fibonaccijeva spirala, preko točne veličine stolčića za kavu u odnosu na veličinu dvosjeda, do visine na kojoj bi se trebala nalaziti rasvjeta.

ARTISTS IN RESIDENCE, MELISSA WYSE

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 5)

 

Ova knjiga će vas odvesti u neke od najzanimljivije i najinspirativnije uređenih domova ikada. Za 17 umjetnika koji su obuhvaćeni u knjizi dom nije samo mjesto gdje jedu i spavaju, oni su transformirali obične prostore u dinamičke refleksije njihovih strasti. Kroz ove stranice ćete bolje upoznati i razumjeti svoje omiljene umjetnike, a možda ćete pronaći i nove miljenike. Radi se o fascinantnom miksu povijesti umjetnosti, dizajna interijera i putovanja.

EVERY ROOM SHOULD SING, BEATA HEUMAN

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 6)

 

Šveđanka koja živi i radi u Londonu Beata Heuman svoj je dizajn studio osnovala 2013. godine, a brzo je stekla publiku i pridobila obožavatelje šarenih interijer rješenja. Pored dizajniranja prostora Beata radi na razvijanju vlastite kolekcije namještaja i detalja. Ova knjiga je njen prvijenac, a svako od poglavlja istražuje po jedan dizajn princip. Svi savjeti potkrepljeni su predivnim slikama interijera koje je osmislila pa očekujte veselu paletu boja, spajanje kontrasta i vrlo odvažnu upotrebu upadljivih dezena i tekstura. Tu su još i originalne skice i grafički detalji. Ako volite boje, ovo je naslov koji se ne propušta.

EVERYtHING: A MAXIMALIST STYLE GUIDE, ABIGAIL AHERN

 

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu interijera (фото 7)

 

Već je i pticama na grani jasno da se stil uređenja interijera koji podrazumijeva ozbiljno pretjerivanje vratio u velikom stilu. Maksimalizam je totalni opozit nekada popularnom rasterećenom Skandi stilu. Abigail Ahern nas kroz svoju novu knjigu vodi kroz ovu promjenu koja je nastala iz potrebe za samoekspresijom i optimizmom. Kroz poglavlja poziva čitatelje na kršenje „pravila“ dizajna, brze odluke i najvažnije, ona ih izaziva da se zabave. Maksimalizam nam dozvoljava da „uskočimo“ u paletu iz svake dekade i svakog stila kako bismo kreirali prostor koji nam budi emocije i koji zapravo ne želimo napustiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više