Search

Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani

Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani

Tekst: BURO.


Jesen je zaista vrijeme kada se okrećemo nekim nježnijim epizodama, posljednje tople dane koristimo za brzinsko krečenje i dovođenje doma u savršen red prije onih dana kad ćemo samo biti ispod dekice pogleda prikovanog na seriju. Zato su se naši najiskreniji osjećaji probudili kad smo pronašli tekstilne skulpture koje izrađuje umjetnik Sergio Roger iz Barcelone.

Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 1)
Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 2)

On je odlučio reinterpretirati klasične skulpture, ali je umjesto kamena i mramora koristio delikatne tkanine, kao što je lan. Kako već godinama inspiraciju pronalazi u antičkoj umjetnosti, odnosno u tadašnjoj viziji ljepote, odlučio se stvoriti skulpture koje propituju sve ono što očekujemo od njih.

Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 3)
Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 4)

Svaka njegova kreacija je jedinstvena, a za izradu koristi ostatke starih materijala. Pomno bira tekstil koji će koristiti i najčešće materijal pronalazi u antikvarnicama, bira staru pamučnu i lanenu posteljinu, kao i pliš. Još otkako je diplomirao na berlinskoj Akademiji primijenjenih umjetnosti 2010. godine istražuje različite forme, za što je nagrađen brojnim nagradama među kojima se ističe Generation 09-Caja Madrid Art nagrada, kao i školarina za Meisterschülerpreis des Presidenten.

Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 5)
Ove skulpture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 6)

Nove skulpture je predstavio u okviru milanskog sajma namještaja i to u galeriji Rossana Orlandi, a zatim su ova djela nastavila svoj život. Predstavljena su i u okviru Art Basel manifestacije, a mi čekamo informaciju gdje će sljedeće biti izložene.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više