Search

Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil

Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil

Tekst: BURO.

Kada biste me optužili da sam opsjednuta terrazzo uzorkom, bili biste potpuno u pravu! Raznobojne kombinacije kamenčića zarobljene u teksturi imaju na mene meditativni učinak, sve te varijacije me u sekundi hipnotiziraju. Dok pretražujem domaće proizvođače i pokušavam pronaći način da dopremim neku ploču preko granice usred vanrednog stanja, brzim googlanjem stižem do otkrivanja novih brendova. A njemački brend Kentholz je zbilja jedan na koji bismo trebali obratiti pažnju.

Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 1)
Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 2)
Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 3)

 

Australac Stacey Kent je 2014. godine u Berlinu započeo eko proizvodnju namještaja, njegov model rada bio je da od korištenih dasaka, poput onih koje su korištene kao dio građevinskih skela stvori novi moderan namještaj. Hrastovo drvo nabavljaju iz starih planinarskih koliba širom Njemačke i Austrije, borovina stiže s odbačenih skela, neophodni čelični dijelovi se prave na licu mjesta kako bi se smanjila emisija plinova tijekom transporta, a metal se ne tretira nikakvim kemikalijama, isključivo pčelinjim voskom.

 

Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 4)

 

Terrazzo je materijal kojim se bave nekoliko godina i to s velikim uspjehom! Reciklirano staklo, stari porculan, dijelovi mramornih ploča i kvarc kamen se kombiniraju tako da je svaka ploča drugačija, Kentholz garantira da ovaj materijal ima dugačak vijek trajanja kako u kućnim uvjetima, tako i kada se koristi kao dio interijera u komercijalnim objektima. Na njihovom Instagram profilu u highlight sekciji čak možete gledati kako izgleda proces izrade ploče, od skiciranja uzorka, do finalne glazure.

 

Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 5)
Ovi šareni terrazzo stolići će se uklopiti baš uz svaki stil (фото 6)

 

Trenutno proizvode klub stoliće i stolove za ručanje s pločom u kvadratnom ili kružnom obliku u nekoliko dimenzija. Kombinacije boja su jako on point i u skladu s aktuelnim trendovima, od vedre žute, preko neozaobilazne ružičaste, sve do elegantne modre nijanse. Plus, neki od komada su namijenjeni i upotrebi u dvorištu ili na balkonu.

Ovdje nije pitanje kupiti ili ne, već koji kupiti?!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više