Search

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji

Brojni stručnjaci na okupu


Image: Relja Ivanić,
NI team,

Nova Iskra nedavno je proglašena najboljim coworking prostorom u Srbiji prema ocjeni Central European Startup Awards, a bila je u konkurenciji za najbolji coworking prostor u srednjoj i istočnoj Europi

Nova Iskra prvi je realizirani coworking prostor u Beogradu i jedan od prvih u regiji. Baziran je na najboljim organizacijskim iskustvima, a profesionalci iz sfera dizajna i arhitekture ovdje su našli utočište i mogućnost korištenja prostornih i tehničkih resursa za svoj individualni rad, kao i sudjelovanja u brojnim projektima i programima koji se razvijaju u suradnji s vodećim lokalnim, regionalnim i međunarodnim kompanijama, školama i institucijama.  

Nekad zapušteni poslovni prostor površine 340 metara kvadratnih rekonstruirao je beogradski studio Petokraka u suradnji s timom Nove Iskre i 22 tehnička partnera te je dosad pružio vrhunske uvjete za rad za više od 70 pojedinaca, freelancera i članova manjih timova iz domena dizajna, arhitekture i IT-a. Pored osnovne misije pružanja kvalitetnog radnog prostora za kreativne profesionalce, od početka 2013. godine do danas u Novoj Iskri je realizirano i više od 130 edukativnih programa. 

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 1)

Uređenje interijera odražava suptilnu ravnotežu između grube obrade stupova i zidova i elemenata koji su dizajnirani specijalno za ovaj prostor, sve s ciljem da se podrži funkcionalnost koncepta. U uređenju interijera sudjelovali su i studiji Antipod i Metaklinika, uz prisustvo objekata i radova još nekolicine domaćih dizajnera i vizualnih umjetnika mlađe generacije.

Studio Petokraka ponudio je interijersko rješenje koje je prilagođeno gabaritima donjeg kata, otvoreni su dodatni prozorni otvori, uklonjeni zidovi i izliven novi industrijski pod kako bi se dobio kvalitetno osvijetljen efekt otvorenog prostora, koji podržavaju i već prepoznatljivi stakleni zidovi. Donja razina Nove Iskre u potpunosti je integrirana s ostatkom prostora, a pored novih radnih stolova korisnicima stavlja na raspolaganje i još jednu opremljenu sobu za sastanke, kuhinju i ostavu. 

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 2)

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 3)

Prostor Nove Iskre može se koristiti na dnevnoj, mjesečnoj ili godišnjoj razini, a svaki od korisnika na raspolaganju ima vlastito radno mjesto, kao i neograničeno korištenje zajedničkih prostorija (dvije sobe za sastanke, kuhinja, radionica, lounge, pušionica) i opreme (uredska i foto oprema). Tijekom 2016. godine očekuje se i postavljanje nekoliko stajaćih radnih mjesta (standing desk), kao i otvaranje prostrane terase, Zelene učionice, koja će istovremeno biti urbani vrt, prostor za rad i event space na otvorenom. 

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 4)

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 5)

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 6)

Nova Iskra nedavno je proglašena najboljim coworking prostorom u Srbiji prema ocjeni Central European Startup Awards, i bila je u konkurenciji za najbolji coworking prostor u srednjoj i istočnoj Europi. Tijekom protekle tri godine, platforma Nove Iskre zauzela je vodeću ulogu u pogledu kontinuirane edukacije mladih profesionalaca iz kreativnih domena, kao i aktivno djelovanje u kontekstu otvaranja poslovnih prilika. Creative Hub mreža Nove Iskre ima više od 250 članova, a polovica ih je već bila uključena u projekte, programe, angažmane i druge aktivnosti platforme.

Ovo je najbolji coworking prostor u Srbiji (фото 7)

Danas Nova Iskra funkcionira kao coworking prostor i platforma za kontinuiranu edukaciju i povezivanje mladih profesionalaca iz domena kreativnih industrija i poslovanja od kraja 2012. godine. U proteklom periodu prostor Nove Iskre koristilo je više od 120 freelancera i članova različitih timova koji su aktivni u domenama dizajna, weba, IT-a, arhitekture i poduzetništva (uz 20 % coworkera koji dolaze izvan Srbije), dok je istovremeno održano više od 150 edukativnih programa koji su besplatni za članove Nove Iskre i širu javnost. Uspješan poslovni prostor koji svaku godinu ide naprijed i razvija se prema zdravom poslovnom svijetu.

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više