Search

Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu

Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu

Iluzija ogledala


Image: buro247.ru

Na tisuće knjiga i polica kao i stotine ogledala u ulozi optičke varke... dio su novo otvorene futurističke knjižare u Kini

Kineski dizajnerski studio XL-MUSE poznat je po uređenju interijera, ali i eksterijera, no njihov veliki projekt koji trenutno oduševljava jest nova knjižara futurističke interpretacije. Naime, radi se o knjižari koja se prostire na nekoliko katova, a koja dosadašnje uobičajeno iskustvo kupovanja knjiga, dodatno upotpunjuje i onim vizualnim te posve novim sadržajima. Da ovo nije obična knjižara potvrđuju i dodatni prostorni elementi kao što su integrirani lounge dio, futuristička galerija, nekoliko zona za čitanje, ali i dječja igraonica. Cjelokupna atmosfera interijera mijenja se iz prostorije u prostoriju, koja svakom posjetitelju i čitatelju nudi neki posve novi doživljaj.

Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu (фото 1)

Ono što je u samom uređenju itekako atraktivno jest svojevrsni središnji amfiteatar u kojem su postavljena stropna zrcala, koja su u ovaj dio interijera unijela vizualnu atrakciju koja osvaja - a to je da se kolekcija knjiga optičkom varkom pruža u neku apstraktnu, beskraju udaljenost. Tamno drvo mnogih sjedaćih zona, eklektična rasvjetna kompozicija, detalji su koji ovo mjesto čine ugodnim, ali ujedno i "pomaknuto" neobičnim. Ono što nas je najviše iznenadilo je i prostorija za djecu, koja je ispunjena rolerkosterima, piratskim brodovima, dok su police za knjige postavljene tako da im budu nadohvat ruke. Činjenica je kako je ova knjižara zaista sjajno izbalansiran ambijent i za roditelje i djecu, kao i velike ljubitelje štiva, koji će u svakom pogledu uživati i rado se ovdje vraćati, što zbog knjiga, što zbog same atmosfere.

Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu (фото 2)Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu (фото 3)Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu (фото 4)Ovo je nova najljepša knjižara na svijetu (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više