Search

Ovo su komadi koji će vladati u interijerima 2019., a otkrila nam ih je vlasnica najekskluzivnijeg lifestyle salona u regiji

Ovo su komadi koji će vladati u interijerima 2019., a otkrila nam ih je vlasnica najekskluzivnijeg lifestyle salona u regiji

Preporuka Ivane Mrđe

Urednik: A.P.


Kada je riječ o luksuzno uređenim interijerima nismo trebali pitati dalje od Ivane Mrđe, vlasnice novotvorenog ekskluzivnog lifestyle salona Midori & Maison koji se nalazi u Beogradu. Ivanin koncept smo predstavili u prosincu i saznali da je ova poduzetna Beograđanka u svoje redove dovela neke renomirane kuće koje dosad nisu bile dostupne na području ex-Yu. Ivana je samo za BURO. izdvojila top trendove u uređenju interijera i komade koji će osvanuti u svakom sofisticiranom domu ove godine. U nastavku pročitajte njezin odabir.

Feather Lamps

midori

Feather Lamps by a Modern Grand tour su definitivno naš prvi izbor kada su u pitanju noviteti u interijerima za 2019. godinu. Rasvjetna tijela potiču iz dvorca Aynhoe Park, inače paladijskog doma kolekcionara Jamesa Parkinsa gdje se nalazi i njegova kolekcija zanimljivih predmeta iz cijelog svijeta...Trenutno ovaj kolekcionar broji preko 4800 različitih predmeta sakupljanih od 15. godine njegovog života. Svjetiljke od perja samo su jedan od nevjerojatnih komada iz kolekcije namještaja ovog zdanja pod nazivom A Modern Grand Tour. Kolekcija ovog namještaja nosi naziv po tradicionalnom europskom proputovanju na koje su išli Britanci, pripadnici višeg staleži i koje se upražnjavalo stoljećima. Svjetiljke su dostupne u manjoj i većoj dimenziji, a kombinirane u različitim interijerima čine iste eklektičnim i nesvakidašnjim.

Voćni koktel Andrewa Martina

midori

Od davnina ljudi su nalazili inspiraciju u prirodi. Mašta i kreativnost vodili su prvo do oblikovanja vaza i glinenih posuda, potom ukrašavanja hramova i crkvi brončanim statuama, pa sve do korištenja staklenih ukrasa i dragulja u svrhe zavođenja. Ova izvanredna kolekcija sočnog voća u izvedbi Andrewa Martina kultivira ovu tradiciju donoseći kreativnost u predstavljanju prirode kroz statue voća od gline, stakla, keramike i porculana. Andrew Martin od kojeg se uvijek očekuje inovativnost ovim je asesoarom istupio korak naprijed kada je interijer u pitanju.

Plavo bijela u interijeru

midori

Plavo-bijela je svakako jedna od omiljenih kombinacija boja kada je interijer u pitanju i ponovo se vraća na velika vrata. Ovo je jedna klasična kombinacija koja istovremeno uspijeva biti hladna i sofisticirana. Posebno je zastupljena u Grčkoj i to ne samo kada su u pitanju interijeri već i kao samo obilježje zastave ove zemlje. Prvi put se pojavila na kineskoj keramici još u 9. stoljeću, a danas stoji za vrlo popularan izbor boja za različite keramičke dizajne. Nije čudno da je ovaj duo toliko popularan diljem svijeta.

midori

Plava je umirujuća, a bijela jednostavna i čista te u svakom prostoru djeluju savršeno. Za 2019. godinu naš prijedlog su plavo-bijele svjetiljke brenda India Jane. Istovremeno su chic i eklektične što je svakako idealna kombinacija.

 

De Gournay panel

degournay

De Gournay ne možemo svrstati u klasičan prijedlog interijera. Ovaj brend ima bezvremensku reputaciju koja posebnošću i ljepotom, ali i kvalitetom svakako opravdava cijenu. Moguće ih je kupiti u okviru panela što je pristupačniji odabir, ali jednako efektan kao da su u pitanju tapete. Paneli se oslikavaju ručno i za oslikavanje jednog je potrebno 75-100 sati.

Povratak velikog Flamanta i zdjele Fedora

midori

Zdjele Fedora će se posebno svidjeti ljubiteljicama mode. Naime, ukrašene su uzorkom koji je karakterističan za dizajnericu Diane Von Furstenberg, točnije kultnu wrap haljinu sa zeleno-bijelim printom. Cijenom su prilično pristupačne te će sigurno pronaći svoj put do šire publike.

Povratak kože i ćilima

midori

Za neizostavan komfor i udobnost 2019. godina svakako je u znaku povratka kožnih komada u interijeru. U kombinaciji s motivima ćilima s vintage notom odlikuju se posebnim šarmom. Ako se odlučite za kombinaciju ovih stilova svakako nećete pogriješiti...

Ogledala u formi konkretnih komada namještaja

midori

Ogledala u različitim formama i oblicima u svojoj pravoj funkciji izrazito su koristan element u uređenju interijera. Koriste se u razne svrhe od refleksije svjetla u prostoriji do kreiranja dubine u plitkoj sobi ili u hodniku, do samog ukrašavanja zidova... Ogledala mogu sjajno izgledati i u formi konkretnih komada namještaja što je Flamant svakako imao u vidu... Nakon povratka u novom ruhu, u svojoj kolekciji su ponovili konzole i stolove obložene vintage staklom u formi ogledala i time dali do znanja da će svakako biti jedan od must have komada u 2019. godini. Naziv konzole je Cissy i njeno ime svakako opravdava njen šarm.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više