Search

Pametni telefon vas ne prepoznaje ispod medicinske maske? Pronašli smo jednu s lifehackom za Face ID tehnologiju!

Pametni telefon vas ne prepoznaje ispod medicinske maske? Pronašli smo jednu s lifehackom za Face ID tehnologiju!

Potreba je majka izuma

Tekst: D.M.

Image: Resting Risk Face

Dok svijet trese doslovna i poslovična vrućica koronavirusa i nestašica N95 maski, startup tvrtka Resting Risk Face iz San Francisca uhvatila je priliku za unovčiti opću histeriju prodajom medicinskih maski s printovima lica koja se nalaze ispod njih.

N95 maske s osmišljene su s FaceID tehnologijom za otključavanje pametnih telefona na umu. Ideja je ta da se korisnika zaštiti od infekcije dok nesmetano otključava svoj telefon u hodu po, primjerice, kontaminiranim ulicama. Kako kažu, potreba je majka izuma.

"Trendy distopijski proizvod", kako ga naziva osnivačica tvrtke, umjetnica Danielle Baskin naziva, može se za 40 američkih dolara nabaviti putem websitea. Sve što je potrebno je fotografija lica i nekoliko klikova za pozicioniranje odgovarajućih točaka na plohu koja, osim bojom, licu odgovara i oblikom. Proizvodna traka je iznimno jednostavna: iz 3D printera ide ravno u poštanski sandučić kupca.

"Kombinacija koronavirusa, tehnologije prepoznavanja lica, paranoje od nadziranja i kasnog kapitalizma zaista je pogodila internet. Bilo da je riječ o sprječavanju bolesti ili protestu, maska je postala simbol s kojim se ljudi sve više poistovjećuju", umjetnica je rekla portalu Dezeen nakon što je izum postao viralna vijest na Twitteru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više